Kókuszgolyós szelet

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • vaj
  • porcukor
  • tojás
  • liszt
  • sütőpor
  • kakaó
  • túró
  • kókuszreszelék
  • cukor
  • tojás
  • tej
  • liszt
  • cukor
  • vaníliás cukor
  • vaj
  • csokoládé
  • olaj
  • kókuszreszelék

Elkészítés

  1. A golyók hozzávalóit simára keverjük, és vizes kézzel dió nagyságú gombócokat formázunk belőle, majd félretesszük hűvös helyre.
  2. A tésztához az egész tojásokat a cukorral elektromos habverővel 10 perc alatt habosra keverjük. Majd hozzákeverjük az olvasztott vajat, és tovább keverjük. A lisztet a sütőporral elvegyítjük, majd hozzákeverjük egy fakanál segítségével.
  3. Egy 22×39-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztamasszát elfelezzük. A fehéret beleöntjük, elsimítjuk. A másik felébe belekeverjük a kakaóport, és a fehér tésztán egyenletesen elsimítjuk. A kókuszgolyókat rátesszük, és egy kicsit belenyomkodjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük. A sütőpapírt levesszük róla, és hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a tejet, a cukrokat és a lisztet simára keverjük és felfőzzük, majd még forrón hozzákeverjük a kókuszreszeléket és kihűtjük. A felhabosított vajjal összekeverjük, jól kihabosítjuk, és a tészta tetejére simítjuk.
  6. A mázhoz a csokoládét az olajjal mikróban felolvasztjuk, simára keverjük, és bevonjuk vele a süteményt. Megszórjuk kókuszreszelékkel, majd néhány órára a hűrőbe tesszük.

     

Ezek is érdekelhetnek

Friss