Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Whoopie Pie

default user icon
MME
35 perc
egyszerű
megfizethető
10 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd sütőpapírral kibélelünk egy tepsit.
  2. Egy tálban összekeverjük a lisztet, kakaóport, sütőport, sót, szódabikarbónát.
  3. A vajat kihabosítjuk a kétféle cukorral, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk egyenként a tojásokat és a tejet, végül pedig a lisztes keveréket is. Hozzáöntjük a vizet és az egész tésztát habosra keverjük.
  4. A tésztából egy fagyis/vagy evőkanállal gombócokat adagolunk a tepsibe és 175 fokon 8-10 percig sütjük őket.
  5. Amíg sül a tészta, elkészítjük a mascarponehabot. Ehhez a mascarponét habosra keverjük a porcukorral. Ezután kisebb adagokban hozzácsorgatjuk a tejszínt és az egészet kemény habbá verjük.
  6. Az elkészült és kihűtött félgömbök felét megfordítjuk, lapos felükre habzsákból egy-egy adag mascarponehabot nyomunk és egy másik félgömböt a tetejére illesztünk. Hűtőben 3-4 napig is eláll!

Nézd meg videón is, hogyan készül a whoopie pie:

Ezek is érdekelhetnek

Friss