Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habos-mákos pite

45 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit, a lisztet, a margarint, a porcukort a vaníliás cukrot, a tojássárgáját, a tejfölt, a szódabikarbónát és a sót gyors mozdulatokkal összegyújuk, majd egy órára a hűtőbe tesszük.
  2. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, egy közepes méretű tepsit pedig enyhén kivajazunk. Miután letelt a pihentetési idő, a tésztát a tepsi méretére nyújtjuk, és belehelyezzük a tepsibe. (Mivel nekem kissé lágy volt a tészta, csak úgy nagyjából nyújtottam ki, és kézzel egyengettem el a tepsiben.) A tepsit a sütőbe tesszük és kb 20 percig sütjük a tésztát.
  3. A töltelékhez a tejet felforraljuk, hozzákeverjük a kétféle cukrot és a mákot. Amikor a tészta már szépen pirosodik, kivesszük a sütőből és megkenjük a máktöltelékkel, majd visszatesszük a sütőbe 5 percre.
  4. Amíg tovább sül, a tojásfehérjéket egy csipetnyi sóval kemény habbá verjük, majd tovább keverve, adagonként hozzáadjuk a kétféle cukrot, és végül a mákos réteg tetejére simítjuk. A hőfokot 140 fokra csökkentjük, és visszateszsük a süteményt, hogy a tojáshab szép színt kapjon. Miután megsült, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, csak ezután szeleteljük.

10+1 VILLÁMGYORS ÉS ELRONTAHTATLAN MÁKOS SÜTEMÉNY >>>

 18 ELLENÁLLHATATLAN MÁKOS SÜTI A BEJGLIN TÚL >>>

MEGGYES-MÁKOS KOCKA: A LEGEGYSZERŰBB KEVERT SÜTI A KEFIRES MELLETT! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss