Mák

Receptek mák hozzávalóval

Leírás

A mák fontos élelmiszernövény, a magyar konyha egyik nélkülözhetetlen alapanyaga. Magját, a mákszemet főként péksütemények, édességek készítéséhez használjuk. Népszerű, mákkal ízesített ételek például a mákos guba és a pozsonyi kifli. 

A mák kalciumban gazdag, de sok E-, C-, és B-vitamin is található benne. Magas cinktartalma támogatja az immunrendszert, de tartalmaz még magnéziumot, növényi zsírsavakat, aminosavat, foszfort, vasat és káliumot is.

Mikor vedd?

Egész évben kapható.

Hogyan tárold?

A mák avasodásra hajlamos, ezért lezárt dobozban, száraz, hideg helyen tároljuk.
Tápérték(100 g)
525 kcal Energia
41.6 g Zsír
8.6 g Szénhidrát
18 g Fehérje
Mák receptek (352 db)
Legfrissebb

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.