Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Klasszikus kakaós csiga

90 perc
rafinált
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 1 kávéskanál só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg olvasztott vaj
  • 1 tojás sárgája
  • 1 evőkanál + 1 kávéskanál cukor
  • A töltelékhez:
  • 7 dkg olvasztott vaj
  • 3 evőkanál keserű kakaópor
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1-2 kávéskanál őrölt fahéj
  • A sütéshez:
  • 1 tojás
  • 2 dl tej vagy tejszín
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: Az élesztőt elmorzsoljuk a langyos cukros tejben és felfuttatjuk. Közben kimérjük a lisztet, elkeverjük benne a sót és a cukrot. Közepébe fészket formálunk, ide öntjük az élesztős tejet, a tojássárgáját és az olvasztott vajat. Simára kidolgozzuk, megszórjuk liszttel, és konyharuhával letakarva langyos helyen kb. 1 óra alatt duplájára kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: az olvasztott vajban elkeverünk minden hozzávalót, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.

Ha megkelt a tészta, téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel, feltekerjük, és kb. ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.
Sütőpapírral bélelt formába tesszük a csigákat és lekenjük a felvert tojással.

180 fokosra állított, de még hideg sütőbe tesszük. Ha már kezdenek pirulni, forró(!) vaníliás tejjel megöntözzük, és további 5-7 percig sütjük. A sütőből kivéve kissé hűlni hagyjuk, utána lehet enni. Nem fog sokáig tartani... :)

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss