Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fácánleves

210 perc
egyszerű
költséges
5 adag

Elkészítés

  1. Ha módunk van rá, vagy adódik egy alkalom, mindenképpen próbáljuk ki a fácánlevest.
  2. Ha főztünk már jó húslevet, ez sem lesz nehezebb. A zöldségeket megtisztítjuk, megpucoljuk, és nagyobb darabokra vágjuk.
  3. Egy nagyobb méretű levesesfazékba helyezzük a fácánt, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Fűszerezzük egész borssal, szerecsendióval, hozzáadjuk a pucolt gyömbért, és megsózzuk.
  4. Nagyjából másfél órát gyöngyözve főzzük, közben a levest egy szűrő segítségével lehabozzuk. Ha az idő letelt, a burgonya kivételével belehelyezzük a zöldségeket, a sárgarépát, a fehérrépát, a zellert, a vöröshagymát, a karalábét, a torzsájától megszabadított kelkáposztát, a paprikát, a pucolt fokhagymákat, a paradicsomot, a petrezselymet és a gombákat. Továbbra is gyöngyöztetve még két óráig főzzük, az utolsó félórában hozzáadjuk a megpucolt, félbevágott burgonyát.
  5. Az elkészült levesből a zöldségeket és a húst kivesszük, a levest pedig egy szűrő segítségével leszűrjük. Ha igazán tiszta levest szeretnénk, akkor a szűrőbe textilt is tehetünk, és azon keresztül szűrjük le.

Nézd meg videón is, hogyan készül a fácánleves >>>

Megjegyzés

A végeredmény egy hihetetlenül szép, sárga, illatos leves lesz, ami nemcsak a színintenzitásában gazdag, hanem az ízében is. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss