Elkészítés: A már tisztított és darabolt fácánt hideg vízben felteszünk főni. Miután felforrt, lemerjük a habot, és hozzáadjuk a darabolt sárgarépát, gyökeret, paradicsomot, vöröshagymát, gombát, zellergumót és kelkáposztát. A levest friss majoránnával és néhány gerezd fokhagymával fűszerezzük, majd ízlés szerint megszórjuk egész borssal, és megsózzuk. 2-2,5 órán keresztül mérsékelt lángon, gyöngyözve forraljuk.
A levest ezután átszűrjük, a léhez fél dl Tokaji Szamorodnit öntünk.
Tálaláskor a leveszöldségeket és a fácán mellehúsát vastagabb csíkokra vágjuk, és erre szedjük rá a boros levet.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre