Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gazdag fácánleves

120 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A már tisztított és darabolt fácánt hideg vízben felteszünk főni. Miután felforrt, lemerjük a habot, és hozzáadjuk a darabolt sárgarépát, gyökeret, paradicsomot, vöröshagymát, gombát, zellergumót és kelkáposztát. A levest friss majoránnával és néhány gerezd fokhagymával fűszerezzük, majd ízlés szerint megszórjuk egész borssal, és megsózzuk. 2-2,5 órán keresztül mérsékelt lángon, gyöngyözve forraljuk.

A levest ezután átszűrjük, a léhez fél dl Tokaji Szamorodnit öntünk.

Tálaláskor a leveszöldségeket és a fácán mellehúsát vastagabb csíkokra vágjuk, és erre szedjük rá a boros levet.

Ezek is érdekelhetnek

Friss