Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kati szelet

60 perc
egyszerű
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd egy sütőlapon vagy tepsi hátlapján 3 lapot sütünk belőle, amiből egyet még melegen összemorzsolunk. Ezután 2 dl tejben elkeverjük a vaníliát és a rumot, majd ezzel lelocsoljuk az összemorzsolt linzertésztát, aztán hozzákeverjük a baracklekvárt is.
  2. A vajat habosra keverjük a porcukorral és a kakaóval. A tésztás és a vajas keveréket egyneművé keverjük, és megtöltjük vele a süteményt.
  3. 4 tojásfehérjéből egy csipetnyi sóval kemény habot verünk, aztán apránként hozzáverjük a porcukrot is. Ha már jó kemény a hab, gőz fölött tovább verjük addig, amíg a hab szinte megfő a tálban. Ez nagyjából 20 percet jelent. Rásimítjuk a süti tetejére a kemény habot, majd torta spaklival elegyengetjük a tetejét. Másnap a legfinomabb, addigra a linzer kissé megpuhul, vizes késsel szépen szeletelhető.

KEKSZES-BANÁNOS KRÉMES SÜTI 

CSOKOLÁDÉS-SÜTŐTÖKÖS KOCKA 

EGYSZERŰ CSOKIS CUPCAKE 

Megjegyzés

A sütési hőfok: 200°C - Sütési mód: alul-felül sütés - Tepsi mérete: 40X40 cm. Vasárnapi sütinek készítettem, nagyon finom és egyszerű. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss