Először a krémet főzzük meg. A tojássárgákat a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és pár kanál tejjel csomómentesen, jól kikeverjük. A maradék tejhez öntjük a cukros-tojássárgás keveréket és folyamatosan kevergetve puding sűrűségűre főzzük. Ha kész, azonnal, még forrón beletesszük a margarint, és addig kevergetjük, míg el nem olvad.
Elkezdjük a formának az alját szorosan kirakni a kekszekkel. Utána a kekszek tetejére simítunk a főzött krémből, majd a krémre rátesszük a felkarikázott banánt szépen egymás mellé. Ezt a rétegezést addig folytatjuk, míg el nem fogynak a hozzávalók. A rétegezést krémmel fejezzük be.
Betesszük a hűtőbe pihenni, puhulni. (Jó, ha legalább 24 órát áll a hűtőben, addigra biztosan megpuhul a keksz.)
Tálalás előtt megszórjuk reszelt csokoládéval, és egyforma szeletekre felvágjuk.