hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyszerű csokis cupcake

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 10 darabhoz:
  • 13 dkg étcsokoládé
  • 12 dkg hideg vaj
  • 4 db tojás
  • 14 dkg kristálycukor
  • 5 dkg liszt
  •  A tetejére:
  • 9 dkg étcsokoládé
  • 4 dkg hideg vaj
  • színes szórócukor
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Az egyszerű csokis cupcake muffin alapjához a sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tésztához egy kisebb lábasba tesszük a kis darabokra tört étcsokoládét és a felkockázott hideg vajat, majd gőz fölött, kevergetve megolvasszuk és hagyjuk kissé hűlni.
  2. Egy tálban habosra keverjük a tojásokat a cukorral. Hozzászitáljuk a lisztet, majd összedolgozzuk az egészet a langyosra hűlt olvasztott csokival.
  3. A papírkapszlikkal kibéleljük a muffintepsi mélyedését. A tésztát az előkészített muffintepsibe kanalazzuk, és 15 perc alatt megsütjük a muffinokat. Rácsra téve hagyjuk kihűlni a muffinokat.
  4. A mázhoz az étcsokoládét megolvasszuk a vajjal, majd a mázat a muffinokra csorgatjuk. Végül színes szórócukorral vagy kandírozott narancshéjjal díszíthetjük, és azonnal tálaljuk. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss