Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ilyen egyszerűen tisztíthatod ki a mosogatógépet szódabikarbónával

default user icon
MME
Gyakran megfeledkezünk arról, hogy azokat a gépeket is ki kell takarítani, amelyek mosnak vagy tisztítanak. Nincs ez másképp a mosogatógéppel sem, mely egyszerűen és könnyen tisztítható, ráadásul ehhez méregdrága vegyszerekre sincs szükség!

A mosogatógép az egyik legjobb konyhai gép, ugyanis leegyszerűsíti a mosogatást, sőt környezetkímélőbb is, mint a kézi mosogatás. A mosogatógépet azonban havonta legalább egyszer alaposan ki kell takarítani, ugyanis könnyen eldugulhat a szűrő és a baktériumok képesek megtelepedni az apró résekben, a szigetelésben is.

Ilyen egyszerűen tisztíthatod ki a mosogatógépet szódabikarbónával

A szódabikarbóna és az ecet az a két szer, ami nem hiányozhat egy háztartásból. Segítenek, ha a vízkővel kell megküzdeni, de lerobbantják az odaégett szennyeződéseket is, eltüntetik a kellemetlen szagokat, sőt még a gyomokat is kiirthatjuk velük. Az ecet és a szódabikarbóna keveréke ezek mellett csodát tesz a mosogatógéppel is!

A mosogatógép egyszerű és környezetkímélő tisztításához szedd ki az összes leszerelhető alkatrészt a gép belsejéből (például a szűrőt), majd folyó víz alatt mosd el azokat. Ha szükséges, akkor egy dörzsis szivaccsal alaposan tisztítsd meg a rátapadt szennyeződésektől. Ezután helyezz vissza mindent, majd tisztítószeres kendővel takarítsd le a gép ajtajánál található gumis szigetelést.

Ezt követően egy kis tálkába önts egy deciliter ecetet és helyezd a mosogatógép legfelső rekeszébe, a gép aljába pedig szórj két evőkanál szódabikarbónát. Csukd be a gépet és indítsd el a legmagasabb hőfokon. Az egyik TikTok felhasználó szerint ezzel a módszerrel olyan tiszta lesz a mosogatógép, mint újkorában.

Borítókép: Shutterstock

Ezek is érdekelhetnek