Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz tökéletesen tiszta a mosogatógép

default user icon
MME
Néha hajlamosak vagyunk megfeledkezni arról, hogy azt a konyhai gépet is tisztítani kell, aminek az a dolga, hogy ragyogóvá varázsolja a többi, sütéshez-főzéshez használt eszközt. Eláruljuk, hogy milyen időközönként és hogyan tisztítsd a mosogatógépet, hogy minél hosszabb ideig segítse a munkádat.

A kellemetlen szag mellett a piszkos, eltömődött szűrő és lefolyó okozza a legtöbb problémát. A beszorult élelmiszer-maradékok, a penészgomba egyszerűen eltávolítható, ha rendszeresen elvégzed a tisztítást. Ideális esetben havonta legalább egyszer meg kell tisztítani a gépet, de előfordulhat, hogy ennél sűrűbben – attól függően, hogy milyen gyakran használod a készüléket. Szakemberek szerint a nagyon kemény vizű háztartásokban célszerű ennél gyakrabban átmosni a rendszert.

Hogyan tisztítsd meg a gépet?

Mivel a mosogatógép tisztításának első lépése, hogy a kivehető részeket eltávolítod, legelőször olvasd el a használati útmutatót, hogy elkerüld az esetleges rossz mozdulat okozta károkat. Ezután jöhet a takarítás!

1. Előkészítés

Ürítsd ki a mosogatógépet, és vedd ki az alsó kosárt. Távolítsd el a szűrőt, és alaposan mosd át. Ellenőrizd a gép alját, és egy mikroszálas kendő és mosogatószeres víz segítségével minden látható foltot, élelmiszer-maradványt távolíts el. Töröld le a szórókart és a tömítéseket. Ha szükséges, fogpiszkáló segítségével távolítsd el a törmelékeket a kar apró lyukaiból. Egyébként az eredményesebb tisztítás érdekében a karok is eltávolíthatók: ehhez mindenképpen nézd meg a használati útmutató ide vonatkozó részét!

2. Jöhet a tisztítószer

A mosogatógép tisztító tabletták vagy folyadékok üres vagy tele mosogatógépben is használhatók. A gép edényekkel történő tisztításához helyezd a tablettát a gép aljára; ha üres a gép, akkor pedig a mosószer-adagolóba. Ha szükséges, mindkét helyre tehetsz egy-egy tablettát, így a makacs szennyeződésektől is megszabadulhatsz.

Tipp:Mosogatógép-tisztító tabletta helyett használhatsz ecetet is!

3. Futtass le egy normál mosási ciklust

A mosogatógép-tisztító tablettákat arra tervezték, hogy megtisztítsák a gép azon részeit, amelyeket nem lehet látni vagy elérni, így tulajdonképpen biztos lehet benne, hogy mindenhová elér és tiszta lesz a végeredmény.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss