Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így telt a királyi család első húsvétja II. Erzsébet nélkül

default user icon
MME
Közel száz éve nem volt példa arra, hogy az Egyesült Királyságban a néhai királynő, II. Erzsébet nélkül ünnepeljék Krisztus feltámadását.

II. Erzsébet tavaly szeptemberben, életének 97. évében örökre lehunyta a szemét, ezzel vége szakadt a szigetország leghosszabb ideje tartó uralkodói időszakának. A néhai királynőnél tovább ugyanis senki sem ült az angol trónon, és világviszonylatban is csak a Napkirály, XIV. Lajos előzi meg őt nem egészen két évvel hosszabb királyságával.

Az elmúlt és soron következő hónapok mindenképpen szokatlanok lesznek az Egyesült Királyság lakóinak életében. Hamarosan királlyá koronázzák II. Erzsébet legidősebb gyermekét, Károlyt, aki idén először ünnepelte a húsvétot édesanyja nélkül. Az idei volt tehát III. Károly első húsvéti istentisztelete királyként, melyen kedvese, Kamilla királyné oldalán vonult a templomból távozó menet élén. Őket követte a család többi tagja, akiknek szintén szokatlan lehetett, hogy nincs velük II. Erzsébet.  

A király és családja a windsori Szent György-kápolnában megtartott istentisztelet után köszöntötték a nézelődőket, akiknek kellemes ünnepet kívántak. Károly öltönyt, Kamilla pedig Anna Valentine kék kabátruháját viselte egy Philip Treacy kalappal. Szintén a kék szín jellemezte Vilmos és Katalin, valamint gyermekeik öltözékét. A négyéves Lajos herceg számára ez volt az első ilyen nagy nyilvános szereplés.

A sorban ott volt még Anna hercegnő és II. Erzsébet botrányhős fia, András herceg is, akik egymás mellett sétáltak a menetben. Akik viszont hiányoztak, az Harry és Meghan, róluk továbbra sem tudni, hogy ott lesznek-e Károly májusi koronázási ceremóniáján.

A Daily Mail a beszámolójában emlékeztet arra, hogy április 9-én volt Károly és Kamilla 18. házassági évfordulója, illetve két évvel ezelőtt ezen a napon hunyt el édesapja, Fülöp herceg.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss