Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Megrendítő sorokkal vallott Tóth Vera 50 kilós fogyásáról – előtte-utána fotó

default user icon
MME
Tóth Vera elképesztő átalakuláson ment keresztül az elmúlt években. Április 1-jén, a gyomorszűkítő bypassműtétjének 7. évfordulóján ismét megemlékezett a sorsfordító döntéséről, és hosszú bejegyzésben vallott arról, hogy ezt az egyébként örömteli fizikai átváltozást milyen nehéz volt lelkileg feldolgozni.

Tóth Vera énekesnő, Tóth Gabi testvére, évekig próbálkozott mindenféle diétával, rendszeresen járt konditerembe is, de mindez semmit sem használt. Megelégelve a kilátástalan próbálkozást, 2016-ban úgy döntött:  gyomorszűkítő műtétnek veti alá magát. Pár évvel később így nyilatkozott az elhatározásáról:

„Számomra ez jelentette az egyetlen megoldást, miután két éven át egyik diétát csináltam a másik után, szinte egyáltalán nem ettem szénhidrátot, heti ötször izzadtam az edzőteremben, és nem használt semmit. Az utolsó évben összesen tizenhárom kilót sikerült leszenvednem magamról, ami a végén pillanatok alatt visszakúszott. Akkora kudarc volt, hogy teljesen magam alá zuhantam. Akkor kerestem fel dr. Tóth Tamást, hogy megtudjam, mi a baj velem" – mondta el egy Nők lapja interjúban az énekesnő.

Azóta szinte minden évben ezen a napon hosszú bejegyzésben vet számot az onnantól eltelt időszakkal – ez most sem volt másképp: egy fogyás előtti és utáni fotó mellett mesélt arról, hogy van most.

„Az a lány is én vagyok, aki az első fotón szerepel, nem tagadom. Minden perc arany, amit abban a testben tölthettem, mert valamiért megtanított másképp csinálni az életet, megmutatta milyen egy óriási test börtönében lenni és a végső elkeseredésemben befele fordulni, ezáltal megismerni a lélek igazi természetét. Hisz egy ilyen kinézet határokat szab, türelemre int, a külvilág miatt szégyenkezik, kényszerképzeteket szül és állandóan szabadkoztat. Folyamatosan kétségek gyötörnek még akkor is, amikor jónak tűnik minden" – kezdi vallomását Vera, majd arról ír, hogy bár igyekezett elfogadni önmagát, és hinni abban, hogy a külseje nem befolyásolja a megítélését, többször rádöbbentették, hogy ez nem így van. A sokadik fogyási kísérlet után úgy dönött: változtatnia kell, már csak az egészsége miatt is, és ekkor jelentkezett a műtétre.

 

„Az út ma is nagyon nehéz, de tartom a frontot és tudom, hogy 7 éve a legjobb döntés volt az, hogy megműtsenek. Ezzel kaptam egy rugást az igazi, kiegyensúlyozott élet felé, amit nem volt könnyű elérni és az eredményt tartani is egy örök kihívás. Soha nem csinálnám másképp. Büszke vagyok magamra és arra, hogy hajlandó vagyok még mindig hallgatni a legmélyebb megérzéseimre" – zárja sorait Tóth Vera.

Vera a műtét óta több mint 50 kilót adott le. A fogyását pedig folyamatosan dokumentálja a közösségi oldalán, ahol abba is betekintést nyerhettünk, hogy az alakját nemcsak a műtétnek, hanem a sportnak, a mozgásnak is köszönheti.

Ezek is érdekelhetnek

Friss