A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, vagy margarinnal, hozzáadjuk a porcukrot, a mogyorót, a kakaóport és a tojással összegyúrjuk. A tésztát folpackba csomagolva fél órára hűtőbe tesszük.
Nagyjából 3 mm vastagságúra nyújtjuk, ezután kör alakúra kiszaggatjuk, majd előmelegített sütőben, közepesnél kicsit erősebb hőmérsékleten sütni kezdjük. Figyelni kell rá, mert 5-6 perc alatt elkészül.
Amikor kihűlt, megtöltjük lekvárral, és leöntjük a csokimázzal. A csokimáz elkészítéséhez a cukrot összekeverjük a kakaóporral, aztán annyi vizet adunk hozzá, amennyivel jól el lehet keverni.
Ezután kb. 6-7 percig főzzük. Amikor besűrűsödött, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a vajat, vagy a margarint. Megvárjuk, amíg elkezd besűrűsödni. Ekkor kanállal a süteményekre szedjük, majd elsimítju. Nem baj, ha lefolyik az oldalán.