Praliné szelet

120 perc
bonyolult
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tojást cukorral kihabosítjuk. Hozzáadjuk a meleg vizet és a vaníliás cukrot. A lisztet, sütőport összekeverjük és hozzászitáljuk a tojásos alaphoz, majd lassan belekeverjük a tésztába. Ugyanúgy járunk el a kakaós tésztával is, de ott a vaníliás cukor helyett kakót adunk hozzá.
  2. Sütünk 2 fehér és 2 kakaós lapot. A sütőt 180 fokra melegítjük. A 23x39 centis tepsit kibéleljük sütőpapírral és a tésztát egyenletesen elosztjuk rajta. A lapokat 10 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni a rácson.
  3. Elkészítjük krémet. A tejben elkeverjük a pudingokat és sűrű masszát főzünk belőle. Hagyjuk egy kicsit hűlni, majd a még meleg pudingba belekeverjük a cukrot, a rumaromát és a vajat. Hozzáadjuk a olvasztott csokit és robotgéppel kihabosítjuk a krémet. A krémet 2 részre osztjuk és berakjuk a hűtőbe hűlni.
  4. A barna lapot lekenjük forró lekvárral. A lekvárra rákenjük a krém első felét. A krémre rátesszük a fehér lapot és újból rákenjük a forró lekvárt. A lekvárra rárakjuk a fehér lapot és rákenjük a krém másik felét, majd befedjük a barna lappal. Éjszakára berakjuk a hűtőbe.
  5. A csokit az olajjal, a vajjal és a tejföllel vízgőz felett felolvasztjuk, majd gőzről levéve simára keverjük. A tészta tetejét lekenjük lekvárral, ráöntjük a süti tetejére a mázat. Ismét berakjuk a hűtőbe dermedni. Ha megdermedt a máz, forró vízbe mártott késsel szeleteljük. 

Megjegyzés

Mennyei, finom sütemény. Ajánlom szeretettel. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss