Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkönnyű Raffaello torta

75 perc
egyszerű
megfizethető
16 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 10 db tojás
  • 10 ek liszt
  • 10 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • A kókuszos krémhez:
  • 3 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 3 ek cukor
  • 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • A tetejére:
  • 3 dl habtejszín
  • szeletelt mandula vagy Raffaello

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a lisztet, a sütőport, és végül fokozatosan összeforgatjuk a felvert tojások habjával.
  2. Kilisztezett, kerek tortaformában 180°C-on, 25 percig sütjük. A krémhez a 3 dl tejből és a kókuszreszelékből, lassú tűzön sűrű krémet főzünk. A pudingot a 3 dl tejjel a csomagoláson található utasítás szerint elkészítjük, majd, ha a kókuszos krém kihűlt, hozzáadjuk a pudinghoz.
  3. A kihűlt piskótát három részre vágjuk, a krémet beletöltjük, a tetejét tejszínhabbal, szeletelt mandulával és Raffaelloval díszítjük.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss