Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Habkönnyű epertorta

MME MME
60 perc
rafinált
megfizethető
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgájához hozzáadjuk a cukrot és azt is szinte fehéredésig verjük. Óvatosan összedolgozzuk, ügyelve arra, hogy a fehérje habot ne törjük össze. A maradék hozzávalókat is a tésztához keverjük.
  2. Kis méretű tortaformába öntjük. 160 fokos előmelegített légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez a cukrászhab kivételével az összes hozzávalót elkeverjük. A porcukrot ízlés szerint keverjük a krémhez. A cukrászhabot felverjük, majd annyit keverünk belőle a mascarponés keverékhez, hogy egy könnyű krémet kapjunk. Nem feltétlen szükséges az egész habot felhasználni.
  4. A mini meringue díszekhez (habcsókokhoz) vízgőz felett keverjük a fehérjét és a cukrot egészen addig, míg a cukor fel nem oldódik. Átöntjük a habverő üstbe és magas fokozaton addig keverjük, míg stabil csúcsok keletkeznek. Csökkentjük a sebességet és hozzáadunk 1⁄2 teáskanál (2,5 ml) vanília kivonatot. Növeljük a sebességet és addig verjük, míg kemény hab nem lesz. Színezzük.
  5. Szilikons sütőpapírra nyomjuk habzsákból kis méretű csővel. 95 fokon, kb. 20 percig szárítjuk a mini habcsókokat. A sütő ajtaját kitámaszthatjuk egy fakanállal.
  6. Ha kihűlt a piskótánk, 3 felé vágjuk. Az eperlekvárt a lapokra kenjük. A felső lapra már nem kell. A lekváros piskótalapra kerül a habos krém, amibe belenyomkodjuk a friss epreket, szép kör alakban. Ha elkészült a tortánk az oldaláról lehúzzuk a krémet egy simítóval, majd díszítjük a tetejét a maradék friss eperrel és a meringue díszekkel. 

NÉZD MEG AZ ELKÉSZÍTÉSÉT VIDEÓN IS! >>> 

MASCARPONÉS EPERTORTA (GLUTÉN-ÉS LAKTÓZMENETES RECEPT)>>> 

MOGYORÓKRÉMES EPERTORTA>>> 

Ezek is érdekelhetnek