Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Epres-habos torta

60 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 8 dkg étcsokoládé
  • 6 dkg vaj
  • 2 dkg porcukor
  • 3 tojás
  • 8 dkg cukor
  • 6 dkg liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A krémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 3 dl eperlé
  • 2 dl tejszín
  • 15 dkg cukor
  • 1 nagy citrom leve
  • 20 gr zselatin
  • A díszítéshez:
  • habtejszín
  • gyümölcsös tejsavó
  • eper

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a porcukrot a tojásfehérjével felverjük, majd hozzáadjuk a vajat, a tojássárgáját, a cukrot, a lisztet, a sütőpor és a gőz felett megolvasztott csokoládét. Összedolgozzuk, kivajazott-lisztezett tortaformába öntjük, és 175 fokon megsütjük.

A krémhez kb. 1 dl eperlébe teszem a zselatint, kis lángon kevergetve feloldom benne. A tejszínt habbá verem, majd hozzáadom a cukrot, (nem kell megijedni ha darabos lesz, mert ha a krémsajt belekerül, ez elmúlik), hozzáadom a krémsajtot, ezzel is habosítom tovább a robotgéppel még legalább 5 percig, ezután jön bele a 2 dl eperlé.

A zselatinhoz teszek 4 evőkanál krémet, kézi habverővel összekeverem, majd az egészet a többihez forgatom. Beleöntöm a tortaformába a felét, eperdarabokat helyezek még bele, és úgy öntöm rá a másik felét. Kb. 3 órára hűtőbe teszem.

A díszítéshez habbá verem a tejszínt habfixálóval, gyümölcsös tejsavóval, nem tejjel. Díszítem vele a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss