Elkészítés: A tésztához tegyük keverőtálba a porcukrot és az egész tojásokat, robotgéppel keverjük jó habosra (kb. 10 percig). Szitáljuk a hab tetejére a sütőporral elkevert lisztet, a kukoricalisztet és a kakaót, majd keverőlapáttal óvatosan keverjük össze.
2 db 20 cm-es tortaformát kenjük ki alaposan vajjal, szórjuk meg liszttel, majd osszuk el kétfelé a tésztát, öntsük bele a formákba. Helyezzük 150 fokra előmelegített sütőbe, süssük 20-25 percig (én légkeverésnél 150 fokon 20 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk a tésztát pár percig a formában hűlni, majd helyezzük rácsra, és úgy hűtsük ki egészen.
A krémhez a mascarponét keverjük simára a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd kanalanként keverjük hozzá a darált grillázst(ízlés szerint tehetünk bele több porcukrot is). A habtejszínt verjük habbá, majd apránként keverjük hozzá a krémhez. Ezután osszuk el kétfelé a krémet.
A csokoládét gőzfürdő fölött olvasszuk fel, majd hűtsük ki, és keverjük a kettéosztott krém egyik feléhez.
Helyezzük tálcára az egyik teljesen kihűlt tésztalapot, kenjük rá a fehér krémet, majd helyezzük rá a másik tésztalapot, és kanalazzuk a tetejére a csokoládés krémet. Az elkészült tortát tegyük legalább 1 órára a hűtőbe, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.
Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a tortát a hűtőből, majd éles késsel ízlés szerint szeleteljük fel.