Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ünnepi tejszínes csokoládétorta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A kakaós piskótához (egy 20 cm-es formához):
  • 6 db tojás
  • 1/2 dl olaj
  • 6 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • késhegynyi sütőpor
  • A krémhez:
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 10 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg csokoládé
  • 2,5 dl habtejszín
  • 1 evőkanál zselatin 1/2 dl langyos vízben feloldva
  • A bevonathoz:
  • 15 dkg csokoládé
  • 1 evőkanál olaj
  • A díszítéshez:
  • 3 dl habtejszín

Elkészítés

Elkészítés: A kakaós piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük elektromos habverővel, majd hozzáadjuk az olajat, végül a sütőporral elkevert liszt és kakaó keverékét.

A forma alját sütőpapírral fedjük, oldalát vajjal kikenjük. A tésztamasszát 3 részre osztjuk, és külön 3 lapot sütünk belőle.

A krémhez a lisztet a kakaóporral összekeverjük, majd hozzáadjuk a cukrokat, és a tejjel csomómentesre keverjük, felfőzzük. A felaprított csokoládét hozzákeverjük, sima állagúvá főzzük.

A krémet kihűtjük, a keményre vert habtejszínnel összekeverjük, hozzácsurgatjuk a feloldott, nem meleg zselatint, és összekeverjük.
Hűtőbe tesszük dermedni.

A torta összeállításakor a krémet úgy osztjuk el, hogy az oldalára is kerüljön. A tortalapokat betöltjük, az oldalát is bevonjuk a maradék krémmel. A bevonathoz a csokoládét az olajjal felolvasztotjuk és a torta tetejét és az oldalát is bevonjuk.

A tejszínt kemény habbá verjük, és ezzel díszítjük a tortát.

A csokoládélevelekekhez a faleveleket megmossuk, a vizet lerázzuk, és olvasztott csokoládéba mártjuk. Hagyjuk megdermedni, majd óvatosan a levelekről leválasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss