hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-csirkés rizottó

MME MME
2/5
30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A felkockázott hagymát az olajon megdinszteljük, majd rátesszük a megmosott, szárazra törölt és felkockázott csirkemellet, és fehéredésig pirítjuk.
  2. Hozzáöntünk 0,5 dl bort, 5 percig pároljuk, majd hozzáadjuk a megtisztított és felszeletelt gombát és az apróra vágott paradicsomot. Végül hozzákeverjük a mustárt és 1 dl tejfölt, és szintén 5 percig pároljuk. Megsózzuk és megborsozzuk.
  3. A rizst egy másik edényben olajon megpirítjuk, majd adagonként felöntjük a húslevessel, a vízzel, a maradék borral és tejföllel. Ha a rizs megfőtt, összekeverjük a csirkével, 1-2 percig együtt főzzük, levesszük a tűzről, és hozzákeverjük a reszelt sajtot.

GYORS, KIADÓS, EGYSZERŰ - 11 ISTENI RIZOTTÓ RECEPT >>> 

8 HIBA, AMI TÖNKREVÁGHATJA A RIZOTTÓDAT >>>

RIZOTTÓ ZÖLDBORSÓVAL ÉS BACONNEL >>>

 

Megjegyzés

Enyhén híg állagúnak kell lennie, ha túl száraz, tejföllel lehet hígítani. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss