Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gombás-csilis bolognai spagetti

30 perc
egyszerű
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát megpucoljuk, felaprítjuk. A paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk. A gombát megmossuk.  
  2. A hagymát kevés olajon megdinszteljük, majd hozzáadjuk a húst, és fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot és a gombát is, ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, pirospaprikával és oregánóval. Amikor a zöldségek kicsit megpuhultak, felöntjük a paradicsomlével és a borral, majd az egészet összeforraljuk. 
  3.  Közben a tésztát forrásban lévő, sós vízben kifőzzük a csomagoláson található utasítás szerint. Leszűrjük, és azonnal tálaljuk a még forró raguval. Olívabogyóval és reszelt sajttal kínáljuk. 

Megjegyzés

Elképesztő áron adták a szeletelt gombát, a mélyhűtőben volt darált hús, a kamrában száraz tészta, hagyma és fokhagyma, a hűtőben pedig a többi hozzávaló. Bor pedig mindig van itthon, több palack is. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss