Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Anita
Cikk
MME
A gyors és tartalmas ételek között előkelő helyet foglalnak el a különféle rizses egytálételek, például a rizottók is. Egy rizottó azonban mindig több, mint egy sima rizses egytálétel. Gyors, kiadós, egyszerű, és ezerféle módon variálható – persze, hogy szeretjük!
Az Egyesült Királyság új uralkodójáról, III. Károlyról az a hír járja, hogy imádja a minőségi ételeket. Ha azt gondolnád, hogy a királyi család tagjaként csak kaviárt eszik és pezsgőt iszik, akkor tévedsz. Amikor csak teheti, saját biogazdálkodásából származó élelmiszereket fogyaszt, és egészsége megóvása érdekében évek óta szigorú diétát követ.
Aggasztó hírt jelentett be a The Guardian az olasz konyha szerelmesei számára. A portál arról számolt be, hogy Észak-Olaszországot, egészen pontosan a Pó folyó völgyét olyan súlyos szárazság sújtja, amire 70 éve nem volt példa. Mondanunk sem kell, ez mekkora veszélyt jelent a mezőgazdaságra, ami egy láncreakciót beindítva az olasz alapanyagok árára is katasztrofális hatással lehet.
A zamatos, illatos őszi gyümölcsök, mint például az alma, szőlő és körte mellett ez az évszak a sütők és a cékla szezonja is. Ebből a két remek alapanyagból isteni finom leveset, főételeket és desszerteket is készíthetünk. Ezúttal céklás és sütőtökös ételeket ajánlunk az A és B menüsorban hétvégére.
PATAKY KRISZTINA
Videó
Szeretjük a rizses egytálételeket, mert laktatóak, gyorsan készen vannak. Egy rizottó azonban mindig több, mint egy sima rizses egytálétel. Sokan nem mernek belevágni, félnek attól, hogy leragad a rizs, vagy nem lesz elég puha. Íme egy egyszerű gombás-borsós változat.
Ki ne ismerné a szűkös, hóvégi napokat, amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni? Szerencsére olcsó alapanyagokból is készülhet kiadós és ízletes étel: ilyenkor előtérbe kerül a rizs, a krumpli és a tészta. Íme 12 pénztárcakímélő recept.
A koronavírus hozta helyzetben sokkal többet sütünk-főzünk és eszünk otthon, mint előtte valószínűleg bármikor. A konyhai terep akár a kezdők, akár a konyhában otthonosan mozgók számára egy hónap leforgása alatt a mindennapi élet fontos színterévé vált. A Mindmegette.hu és a HOT! magazin most összehozza azokat, akik szeretnek főzni. A Gyertek át vacsorára! sorozatban ismert emberek főznek.
Igazi újdonsággal jelentkezik a magyar piacon a Nestlé konyhai termékeket magában foglaló márkája, a MAGGI®: árpagyöngyből és kölesből készült rizottóval bővíti termékportfólióját, emellett pedig carnaroli rizsből készült háromféle variánst is bemutat.
DÖMÖTÖR VIOLA
A céklát sokan csak savanyúságként fogyasztják, pedig ezt a szuperzöldséget nagyon sokoldalúan fel lehet használni. Amellett, hogy a cékla nagyon egészséges, kiváló salátákba, rizottóba, de készíthetünk belőle fasírtot, tócsnit, sőt még desszertek alapanyaga is lehet.
Tulák Niki
Gáspár Győző megfogadta, hogy addig nem hal meg, míg feleségének, Beának szakácskönyve nem lesz. A showman valóra váltotta felesége álmát. Október végén a Boook kiadó gondozásában megjelent Gáspár Bea - Bea konyhája című receptkönyve, amelyben nemcsak finom ételeket találhatunk, hanem Bea asszony életébe is betekinthetünk.
Ha valami igazán különleges, tartalmas, mégis pénztárcabarát vacsorát készítenél, akkor a ez a cukkinis rizottó a legjobb választás! Igaz, hogy a kétféle sajt nem a legolcsóbb fajátból való, de kell belőle sok, a cukkini és a rizs pedig igazán filléres tételek! A siker garantált!
Csonka Enikő
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök!
SÁNDOR ADRIENN
Hétköznap este ritkán jut időnk háromfogásos vacsorát főzni, ilyenkor a gyorsaság és a praktikum számít. Ha csak fél óránk van a család elé tenni valami finomat és táplálót, készítsünk tésztát, lecsót, csirkét, fasírtot, tarhonyát, főzeléket, rizottót vagy quesadillát. Íme 15 gyors és egyszerű recept.
Chrenkó Viki
Ki ne ismerné a szűkös, hóvégi napokat, amikor kevés pénzből kell okosan gazdálkodni? Szerencsére olcsó alapanyagokból is készülhet kiadós és ízletes étel: ilyenkor előtérbe kerül a krumpli, a tésztafélék, a főzelékek és egytálételek, de készíthetünk lecsót és lepényt is. Íme 13 pénztárcakímélő fogás.
Unod minden vasárnap a hagyományos rántott húst sütögetni? Próbálj ki valami mást! Sorozatunkban hétről hétre olyan fogásokat gyűjtünk össze nektek, melyekkel nem vallotok szégyent a hétvégén akár a családra, akár egy nagyobb vendégseregre főztök! A receptek között a szárnyas-, a hal- és a sertéshúskedvelők is megtalálják a kedvencüket, de a tésztaimádók, az egytálétel-rajongók és a vegetáriánusok találnak köztük kedvükre valót!