Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tárkonyos csirkerizottó

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforrósítjuk a vaj felét, és üvegesre sütjük rajta a hagymát. Hozzáforgatjuk a rizst és a zúzott fokhagymát, majd együtt pirítjuk néhány percig. Hozzánöntjük a bort, majd kevergetve addig főzzük, míg a folyadék el nem párolog.
  2. Kis adagokban hozzáöntjük az alaplevet, közben folyamatosan kevergetjük a rizottót. Ha már a rizs majdnem puha, a többihez forgatjuk a falatnyi darabokra tépkedett csirkehúst és a zöldborsót. 
  3. A többihez keverjük a finomra vágott tárkonyt, majd ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. Hozzáforgatjuk a megmaradt vajat, majd tányérokba osztjuk a rizottót, és reszelt parmezánnal vagy parmezánforgácsokkal kínáljuk.

GOMBÁS-PÓRÉHAGYMÁS RIZOTTÓ>>> 

ROSTON SÜLT CSIRKEMELL RIZOTTÓVAL ÉS SPÁRGÁVAL>>> 

ZÖLDBORSÓS RIZOTTÓ>>> 

Helyettesíthetjük a borsót zöldspárgával vagy zöldbabbal.

Ezek is érdekelhetnek

Friss