hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirkés rizottó gombával

MME MME
45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A hagymát megtisztítjuk, a gombát megmossuk, mindkettőt felkockázzuk. A csirkét felszelteljük, a sajtot lereszeljük, a petrezselymet felaprítjuk. A leveskockákat feloldjuk egy liter vízben. A csirkét 2 ek margarinon megpirítjuk, majd kivesszük a lábasból.
  2. A gombát a vajas lábasban, plusz egy evőkanál vajjal aranybarnára pirítjuk, és a húshoz tesszük. A visszamaradt zsiradékon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a rizst  és üvegesre pirítjuk. Hozzáöntjük a bort, és lassú tűzön elforraljuk belőle az alkoholt.
  3. Apránként hozzáöntjük a levest. Mindig akkor adjuk hozzá a következő merőkanálnyit, amikor az előzőt már fölvette a rizs.
  4. A végén hozzákeverjük  a húst és a gombát, majd a parmezánt. A jó rizottó krémes kívülről, de belül még enyhén roppanósak a rizsszemek. 

Ezek is érdekelhetnek