Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gyors gombás-borsós rizottó

MME MME
30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • olaj
  • 2 fej vöröshagyma (szeletelve)
  • 3-4 gerezd fokhagyma (aprítva)
  • 1 tk bazsalikom
  • 50 dkg gomba (szeletelve)
  • 1,5 csésze rizs (gyors rizs)
  • 1 l alaplé
  • 1 dl fehérbor
  • 2 tk reszelt citromhéj
  • 2 bögre zöldborsó
  • bors
  • parmezán

Elkészítés

  1. A serpenyőbe egy kevés olajat hevítünk, hozzáadjuk a megtiszított, felszeletelt vöröshagymát és az apróra vágott fokhagymát, néhány percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a gombaszeleteket. Ha levet eresztett, hozzáöntjük a rizst, kicsit pirítjuk, majd az egészet felöntjük fél liter zöldségalaplével, és kb. 10 percig főzzük.
  2. Hozzáöntjük a bort és a maradék alaplevelet, a citromhéjat és a borsót. Néhány percig főzzük, sózzuk, borsozzuk. Reszelt parmezánnal tálaljuk. 

Videó! Így készítheted el a gyors gombás-borsós rizottót! >>>

RIZSES EGYTÁLÉTELEK, HA KIFOGYTÁL AZ ÖTLETEKBŐL >>>

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss