Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sonkás rizottó

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tej

Elkészítés

  1. Serpenyőben felforrósítjuk az olajat a vajjal együtt, majd megfonnyasztjuk rajta a meghámozott, finomra vágott vörös- és fokhagymát.
  2. Hozzáadjuk a hagymás keverékhez az átöblített rizst, és üvegesre pirítjuk. Megborsozzuk, majd felöntjük egy kevés borral, továbbá alaplével, és kis lángon puhára főzzük a rizst kb. 30 perc alatt. Közben néhányszor megkeverjük, és ha a rizs magába szívta a folyadékot, pótoljuk azt a többi borral és alaplével.
  3. A rizsbe forgatjuk a felkockázott sonkát a finomra reszelt parmezán felével, valamint a felengedett borsóval együtt, és átforrósítjuk. Végül lehúzzuk a tűzről, és ízlés szerint megsózzuk a rizottót. A maradék parmezánnal megszórva és néhány bazsalikomlevéllel díszítve tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss