húst megtisztítjuk, majd bedörzsöljük sóval és borssal. A meghámozott fokhagymát felcsíkozzuk, aztán megtűzdeljük vele a húst. A rozmaring lecsipkedett leveleit is a húsba dörzsöljük, majd az egészet becsomagoljuk a baconszeletekbe. Tepsibe tesszük, és 180 fokos sütőben, alufóliával lefedve, 20-25 percig sütjük. Utána fólia nélkül további 45-50 percig.
Közben meghámozzuk a sütőtököt, kimagozzuk, felkockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, finomra vágjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajon. Hozzáadjuk a leöblített rizst, és üvegesre pirítjuk. Ezután felöntjük a borral, aztán felforraljuk. Ha ez megtörtént, mérsékeljük a hőt, majd kis adagokban a rizshez adjuk az alaplevet. Közben mindig megvárjuk, míg az előző adagot felszívja. Félidőben hozzáadjuk a tököt is, és kevergetve az egészet puhára főzzük. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük egy kevés oregánóval, és hozzákeverjük a vajat. A rizottót a vékonyra szelt vaddisznósülttel tálaljuk.