Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes gyümölcstorta

40 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás

Elkészítés

  1. A gluténmentes gyümölcstorta piskótájához habosra keverjük a cukrot a tojásokkal és óvatosan egy spatula segítségével beleforgatjuk a lisztet.
  2. A gyümölcstortaformába sütőpapírt teszünk, és belesimítjuk a masszát, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
  3. A krémhez egy lábosban csomómentesre keverjük a pudingport, a tojássárgáját, a cukrot a növényi itallal, és sűrű krémet főzünk belőle. Még forrón hozzákeverjük a tejszínt, és langyosan a piskóta tetejére simítjuk.
  4. Ízlés szerint díszítjük gyümölcsökkel, a tetejére tehetünk tortazselét, melyet a csomagoláson található utasítás szerint készítünk el. 

Tipp: Koháriné Szabó Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes íz-lik blogon.


Ezek is érdekelhetnek

Friss