Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gluténmentes pilóta keksz

90 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A gluténmentes pilóta keksz elkészítéséhez a lisztet, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, hozzáadjuk a tojást és a vajat és rugalmas tésztát gyúrunk belőle. 2 egyenlő részre osztjuk, majd az egyikbe belegyúrjuk a kakaót.
  2. Rizsliszttel megszórt felületen előbb az egyik majd a másik tésztát 0,5 cm vastagságra kinyújtjuk és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. A tetejét ízlés szerint mintázhatjuk.
  3. A kekszeket 160 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Mivel a kakaósnál elég nehéz a szín alapján eldönteni, mikor sült meg, ezért érdemes 1-1 db fehér tésztát a kakaóssal együtt sütni.
  4. Közben elkészítjük a krémet is. A porcukort, a rizslisztet, a vaníliás pudingport, a kakaóport és a tojást egy lábasba mérjük, összekeverjük majd hozzáadjuk a habtejszínt. Csomómentesre keverjük, és lassú tűzön folyamatos keverés közben sűrűre főzzük. Levesszük a tűzről, és még melegen a vajat is hozzákeverjük.
  5. Folyamatosan kevergetve langyosra hűtjük a krémet, és a hűtőbe tesszük kicsit dermedni. Végül a barna és világos keksz alapokat összeragasztjuk a krémmel. 

    Tipp: Kohári Éva gluténmentes receptjeit megtalálod weboldalán, a Gluténmentes Íz-lik blogon.

Ezek is érdekelhetnek

Friss