Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Francia szilvás pite

> 90 perc
rafinált
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a tálba szórt lisztet elvegyítjük a cukorral, összemorzsoljuk az apróra kockázott hideg vajjal, és egymás után hozzáadjuk a 2 db tojássárgáját. Közben beledolgozunk 1 dl jéghideg vizet, hogy jobban összeálljon. A masszát cipóvá formázzuk, és folpakba csomagolva pihentetjük a hűtőben 1-2 órát.
  2. A pihentetési idő letelte előtt nem sokkal a sütőt előmelegítjük 175 fokra. A töltelékhez a megmosott, kimagozott szilvát cikkekre vágjuk. Megszórjuk a fahéjjal, a cukorral, a szerecsendióval és a sóval, majd összekeverjük.
  3. Egy ív tepsi nagyságú sütőpapírt megszórunk némi liszttel, és kerek lappá nyújtjuk rajta a tésztát. (Nem baj, ha nem lesz szabályos kör alakú.) Középről kezdve kirakjuk a szilvacikkekkel úgy, hogy körben 3-4 cm szabadon maradjon, majd ezt a részt visszahajtjuk a töltelékre, megkenjük az 1 db elkevert tojással és megszórjuk barna cukorral.
  4. Végül a pitét a sütőpapírral együtt áttesszük egy tepsire vagy sütőlemezre, és az előmelegített sütőbe toljuk kb. 30 percre, amíg a cukor szépen ráolvad. Melegen fogyasztjuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss