Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és fóliába csomagolva hűtőbe tesszük legalább 1 órára.
A szilvát kimagozzuk, felkockázzuk, a szirupos gyömbért lecsepegtetjük és nagyon apróra vágjuk. A szilvadarabkákat megszórjuk cukorral, fahéjjal és az étkezési keményítővel.
A tésztából 2 lapot nyújtunk, az egyikkel kibélelünk egy piteformát, megszórjuk prézlivel, beleöntjük a szilvadarabkákat, rászórjuk a gyömbérkockákat, majd befedjük a másik lappal.
Lekenjük felvert tojással, megszórjuk kristálycukorral, és egy éles késsel *zsebeket* vágunk a tetejére.
200 fokra előmelegített sütőben 10 percet, majd 180 fokon további 40 percet sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre