Elkészítés: Egy közepes tepsit alufóliával kibélelünk, belenyomkodjuk a 20 dkg margarint, majd megszórjuk kimagvazott meggyel.
A darált diót, a darált kekszet, a porcukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, és a meggyre öntjük.
Elkészítjük a piskótát: az 5 tojás fehérjét felverjük, majd az 5 tojás sárgáját 25 dkg cukorral habosra keverjük, és a habot hozzáöntjük. Ezután 1 dl olajat, 1 dl vizet csurgatva hozzáadjuk, és a végén beleszórjuk a lisztet és a sütőport.
A tésztát ráöntjük a meggyre, és előmelegített sütőben megsütjük.
Sütés után óvatosan kiborítjuk, a meggyes rész lesz a teteje. Díszítjük meggyszemekkel és tejszínhabbal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre