Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rossz hír a fagyirajongóknak: nyáron akár 650 forintba is kerülhet egy gombóc

Sajnos jelen pillanatban úgy néz ki, hogy a cukrászdák kénytelenek árat emelni, hiszen drágábbak lettek az alapanyagok, például a vaj, a tej és a csokoládé.

A győri Bécsi kávéház például kénytelen drágábban adni a süteményeket és a fagylaltot, amit azzal indokolnak, hogy megemelkedtek a költségeik, illetve szeretnék növelni a dolgozóik fizetését is – derül ki a Kisalföld  körképéből.

Kevesebb fagyi fogy

Bint Dóra, a győri Bécsi kávéház tulajdonosa így fogalmazott: „Bár a törzsvendégeink visszajárnak, már nem naponta, csak hetente egyszer, és akkor sem három gombóc fagylaltot vesznek, csak egyet vagy kettőt. Számítok forgalomcsökkenésre, de bízom benne, hogy a hamarosan negyvenedik évét betöltő kávéház sikeresen veszi a nehézségeket is.”

Idén is nagy forgalomra számítanak

„Nem gondoljuk, hogy a forgalmunkban változás lenne, bízunk benne, hogy idén nyáron is roskadásig lesz az utca. Az biztos, hogy felkészültebbek leszünk – nyilatkozta Horváth Norbert, a szintén győri Édes’N cukrászda tulajdonosa. Az új tulajdonos, Pápai­né Domokos Kiara pedig kiemelte: továbbra is odafigyelnek az ár-érték arányra. A süteményeik nem kerülnek majd 1200 forintnál többe.

Fagylaltot március 1-jétől árulnak majd, kezdetben a tavalyi 550 forintos áron, ez később fog emelkedni 600–650 forintra. 

Sok minden megváltozott

„Egy éve emeltem utoljára árakat, ami a nyersanyagok árának növekedése miatt vált szükségessé. Sajnos azóta tovább drágult a liszt, a tej, az olaj és egyéb szükséges termékek, viszont a sütemények, torták árában ezt nem tudjuk érvényesíteni, mert elvesztenénk a vásárlókat” – hangsúlyozta Tukovics Antal cukrász, aki szerint egyébként is jelentősen átalakultak a fogyasztói szokások.

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még: 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss