hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ez történik a testeddel, ha túl sok cukrot eszel!

default user icon
MME
Néha mindannyian szeretjük megjutalmazni magunkat valami édességgel, de ami a lelkünknek és az ízlelőbimbóinknak felemelő, az a testünknek annál kevésbé. Ha legközelebb megkívánsz egy túlcukrozott desszertet, jussanak eszedbe ezek a tények. Ne feledd, mindent lehet, csak mértékkel!

gyorsabban öregszik a bőröd

A finomított cukor mellőzi a fontos tápanyagokat és a rostokat, így a fehér lisztből készült cukros sütemények egyáltalán nem tesznek jót neked. A túlzott cukorfogyasztás fokozza a férfihormonok termelését, ezért pattásokat és kollagénhiányt idéz elő a bőrödön.

nem tesz jót az agyadnak

A cukros ételek túlzott mértékű fogyasztása megváltoztathatja az agyunk azon részeinek működését, melyek a táplálékbevitelért felelősek, így egyre többet fogyasztunk belőle. Egyes kutatások azt bizonyítják, hogy a túlzott cukorfogyasztás hosszútávon koncentrációs nehézséget és memóriazavart okoz.

étvágygerjesztő hatása van

A túlzott inzulinműködés elvonja a cukrot a vértől, így a vércukorszint leesik, aminek a hatására hamarosan éhségérzet, szédülés vagy falási rohamok következhetnek. Nem kell teljesen megvonni a cukrot a szervezetedtől, elég apránként csökkenteni a bevitt napi adagot és egészségesebb ételekkel pótolni.

az energiaszinted ingadozását okozza

A hirtelen, nagy mennyiségben bevitt cukortól ugrásszerűen megnő az energiaszinted, amit rövidesen egy mélyrepülés követ. Elveszíted a kapott energia-löketet, ami miatt fáradtság vagy szédülés léphet fel.  

függőséget okoz

A sok cukor nagy mennyiségű adrenalin termelődésére készteti a szervezetet, ami hosszú távon túlpörgött állapotot idéz elő, amiből később fáradtság, agresszivitás vagy dekoncentráltság alakulhat ki. A kávéhoz vagy a cigarettához hasonlóan a cukor is okozhat függőséget. 

DURVA! EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA NEM ISZOL ALKOHOLT ! >>> 

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA 30 NAPIG NEM ISZOL MÁST, CSAK VIZET >>> 

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA EGY IDEIG NEM ESZEL HÚST >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss