Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
A legtöbb otthonban már december elejétől érezhető a karácsonyi fűszerek melegséget árasztó illata. Legyen az sütemény, leves, vagy valamilyen főfogás, ilyenkor elengedhetetlenek a klasszikus ünnepi fűszerek, melyek nem csak a végeredményt teszik finomabbá, de az egészségünkre is jó hatással vannak. Következő válogatásunkban most a kedvenceinket szedtük össze, néhány hasznos tudnivalóval kiegészítve.
A pisztáciavaj tökéletes kenyérre vagy puffasztott rizsre kenve, de szendvicsekhez, palacsintákhoz, vagy akár házi készítésű süteményekhez, esetleg salátákhoz is bátran adhatjuk. Nemcsak finom, hanem egészséges is, ezért tényleg érdemes kipróbálni legalább egyszer az alábbi videós receptet alapján. Azt viszont garantáljuk, hogy az első nem az utolsó alkalom lesz.
Fanny magazin
Nem véletlen, hogy pusztán már a csokoládé szó említésére összefut a nyál a szánkban, és előtör belőlünk a sóvárgás. Ettől az édességtől ugyanis különös folyamatok indulnak meg az agyban és a testben.
Videó
Ha a könyöködön jönnek ki a hagyományos köretek, készíts lilahagyma-lekvárt az ünnepi sültek és göngyölt húsok mellé. Garantáltan nagy sikere lesz. Nem hiszed? Nézd meg a receptvideónkat, hiszen utána úgyis el fogod készíteni.
A megfelelő folyadékfogyasztás nagyon fontos, ezt kicsi kora óta tudja mindenki. De mi történik akkor, ha reggel, még éhgyomorra fogyasztunk el egy pohár vizet?
A méregtelenítés során nemcsak a testünkben lévő méreganyagoktól szabadulhatunk meg, de a felesleges kilók is gyorsan leolvadhatnak rólunk. Ha kedvet kapnál a tisztítókúrához, a következő teákat mindenképp érdemes beszerezned!
Gyermekkorunkban mindig azt tanították, hogy lehetőleg minden ételt – zöldségeket, gyümölcsöket, húsokat stb. – mossunk meg felhasználás és/vagy fogyasztás előtt. Ám vannak olyan élelmiszerek, amelyeknek kifejezetten nem tesz jót, ha megmossuk, mert elszaporodnak rajta a baktériumok, vagy veszítenek minőségükből.
Semmi baj a mogyorófélékkel, de ne feledjük, hogy más egészséges ropogtatnivaló is akad a konyhában. Fedezd fel a magféléket, amelyek rengeteg rostot és értékes ásványi anyagot tartalmaznak!
Az immunrendszer és a csontozat erősítésére sokan szednek kapszula formában D-vitamint, de a legtöbben nincsenek tisztában azzal, hogy az ajánlott napi mennyiségnél többet bevenni kifejezetten veszélyes is lehet.
Az utóbbi hetekben egyre több embert foglalkoztat az a kérdés, hogy az albán pékségek körül érezhető jellegzetes illat, és a termékek egyforma és összetéveszthetetlen íze minek köszönhető. Ennek jártunk utána.
A Magyar Pékszövetség elnöke szerint hazánkban nem kevesebb, mint 1300 albán pékség működik legálisan, melyeknek közel a fele, mindössze 15-20 tulajdonos kezében van. Ez annyit tesz, hogy a hálózat valamivel több mint egy tucat ember kezében összpontosul, ráadásul az üzemeltető cégek megkerülik a munkaügyi szabályokat is.
A szobanövényekkel nem csak a lakást díszíthetjük: vannak olyanok, amelyek tisztítják a levegőt, mások segítenek a stressz csökkentésében, sőt, olyan is akad, amelyik javítja az alvás minőségét. Széll Jutka természetgyógyász elárulta, melyik növényt érdemes beszereznünk.
A gabonapelyhet senkinek nem kell bemutatni. Mindenki ismeri, sokan eszik, hiszen a legtöbb háztartás egyik alapreggelije. A legismertebb talán a Kellogg's Corn Flakes, aminek ma ismert eredettörténete igen meredek és nem feltétlenül igaz.
Enyhén édes ízű finomság, amelyet számtalan módon fogyaszthatunk, de bárhogy is esszük, biztosak lehetünk benne, hogy egészségünkre válik!
Promóció
A tej, vagyis a tehéntej fogyasztása nem újkeletű a táplálkozásunkban. Már egészen kis kortól kezdve az egyik alapvető élelmiszerünk, ami sokféle formában, ízesítéssel élvezhető. Na, de miért, hogyan és mennyit javasolt inni belőle?