Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Egyfolytában csak ennél? Íme 6 tipp a nassolási vágy ellen!

default user icon
MME
A túlsúly hátterében gyakran az a sok kalóriadús falatka áll, amit csak úgy mellékesen, már már észrevétlenül fogyasztunk el a nap folyamán a főétkezések között. Íme, néhány jó tanács, hogyan kerülheted el a nassveszélyes helyzeteket.
1. Igyál eleget!

Sok túlsúlyos embernél észrevették már, hogy nem tesznek különbséget az éhség és a szomjúság között. Gyakran hajlamosak vagyunk akkor is bekapni pár falatot, mikor igazából egy nagy pohár vízre lenne szükségünk! A sokszor hallott tanács mindig beválik: tarts a kezed ügyében egy palack vizet, és óránként igyál belőle 2-3 decit!

2. Óvatosan a jeges nyalánkságokkal!

Kifejezetten nyári probléma: a nagy kánikulában úgy érzed, csak egy jelentős mennyiségű jégkrém vagy több gombóc fagylalt hozhat enyhülést? Vigyázz, ezek a nyalánkságok tele vannak cukorral! Vagy tarts mértéket, és érd be csak egy gombóccal, vagy készítsd el, saját kezűleg, zsírszegény tejtermékből és mesterséges édesítőből a finomságot!

3. Jó reggeli

Ha például fehér lisztből készült pékárut vagy cukros gabonapelyhet reggelizel, a jóllakottságérzet nem tart ki túl sokáig.
1. reggeliötlet: 1 szelet teljes kiőrlésű kenyér sovány sonkával, paradicsommal, kígyóuborkával, salátával, 1 pohár kefirrel.
2. reggeliötlet: 2-3 ek zabpehely zsírszegény tejben felfőzve, fahéjjal ízesítve, friss bogyós gyümölcsökkel (málna, áfonya, eper) elkeverve.

4. Több rostot!

A rost segíthet abban, hogy sokáig jóllakottnak érezd magad! Éppen ezért fontos, hogy elegendő növényi rostot vigyél be a szervezetedbe. A legfőbb források: zöldségek, gyümölcsök, lencse, barna rizs, zabpehely, búzacsíra, teljes kiőrlésű lisztből készült termékek.

5. Stresszevő vagy?

A feszültség, az idegeskedés ellenszereként sokan vetik be a nassolást! Éppen ezért érdemes elsajátítani pár légző- vagy lazító gyakorlatot, amit ilyen esetekben bevethetsz. De a stresszre a legjobb megoldás a sport!

6+1 ELLENÁLLHATATLAN NASSOLNIVALÓ 300 KALÓRIA ALATT >>> 
6. Irány az orvos!

Annak ellenére is gyakran vagy farkaséhes, hogy elegendő mennyiségű és minőségű ételt fogyasztasz? Előfordulhat, hogy a pajzsmirigy helytelen működése okozza a problémát, így ha ezt tapasztalod, érdemes felkeresned az orvosodat!

5 TIPP, HOGY A MUNKAHELYEDEN SE RONTSD EL A DIÉTÁDAT >>> 
5 SZUPEREGÉSZSÉGES HÁZI NASS, AMI NEM HÍZLAL! >>> 
3 ÉTEL, AMI ELŰZI A NASSOLÁSI VÁGYAT - FOGYJ VELÜK EGYSZERŰEN, ÉHEZÉS NÉLKÜL! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss