Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Durva! Ez történik a testeddel, ha nem iszol alkoholt !

default user icon
MME
Egészen kisgyermekkorunktól kezdve tudjuk, hogy bármennyire is felemelő pár pohár ital a vacsora mellé, rossz hatással van a szervezetünkre. Persze, mindent lehet mértékkel, de mégis megfigyelhetőek a pozitív hatásai annak, ha egyáltalán nem fogyasztunk alkoholt.

A november tökéletes alkalom arra, hogy idén is próbára tegyük az akaraterőnket, és elkezdjük a száraz novembert! Ha te is részt veszel a kezdeményezésben, melynek célja, hogy jobban megismerd magad és az alkoholhoz fűződő viszonyodat, egy hónap alkoholmegvonás után a következő hatásokkal találkozhatsz.

nyugodtabb éjszakák

Egy kutatás bebizonyította, hogy ha lefekvés előtt iszunk, az alkohol beindítja az agyunk azon hullámait amik akkor a legaktívabbak, ha éppen nem szükséges aludnunk. Tudjuk, hogy álatalában pár pohár bor után könnyebb az elalvás de egy sokkal nyugtalanabb alvásfázisba kerülünk, amiben nem tudjuk magunkat igazán kipihenni. Pedig a jobb hangulathoz, a koncentrációhoz és a szellemi aktivitáshoz elengedhetetlen, hogy kialudjuk magunkat.

kevesebb vacsora

Az American Journal of Nutrition által közzétett tanulmány szerint az alkoholfogyasztás az egyik legfőbb oka a túlzott táplálékfelvételnek. Az alkohol érzékenyebbé tesz minket az ételek illatára, így könnyebben elcsábulunk és többet is eszünk az adott ételből.

tisztább bőr

Már egy héttel az alkoholstop után látványos lesz az eredmény. Az alkoholnak vízhajtó hatása van, így ha a szervezeted megfelelő mennyiségű folyadékot tart a szervezetedben, a bőröd jobban hidratált és ragyogóbb lesz, valamint a különböző bőrbetegségek és roncsolódások halványulni fognak.

leolvadnak a kilók 

Az alkoholfogyasztás hihetetlenül növeli a napi bevitt kalóriáidat, anélkül, hogy észrevennéd. Egy koktél akár 300 kalóriát is tartalmazhat! Hagyj fel az ivással a diétád alatt és ( ha nem helyettesíted desszerttel), úgy kezdesz fogyni, hogy még csak meg sem kell erőltetned magad.

Pénzt spórolsz

Az ivás - különösen a jobb borok vagy koktélok fogyasztása - drága mulatság. Ha belegondolsz, hogy mennyit költöttél alkoholra akár otthoni fogyasztással, akár éttermekben vagy bárokban, lehet hogy elcsodálkozol és hasznos szembesítő gyakorlat lehet.

EZ TÖRTÉNIK A TESTEDDEL, HA 30 NAPIG NEM ISZOL MÁST, CSAK VIZET >>> 

TÖREDEZIK A HAJAD? PATTANÁSOS A BŐRÖD? EZEKET KELL ENNED! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss