Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől a fűszertől lesz pikáns a krumplipüré: sült kolbászok mellé ilyen a tökéletes köret

default user icon
MME
A rántott hús vagy a fasírt szinte elképzelhetetlen krumplipüré nélkül. Bármennyire is egyszerű köretnek tűnik, könnyű elrontani és csak kevesen készítenek igazán selymes és finom burgonyapürét. A klasszikus verzió azonban remekül variálható és ízesíthető. Mutatjuk, mit próbálj ki!

A krumplipürét nemcsak a gyerekek szeretik, hiszen ha jól van elkészítve, akkor nincs olyan frissen sült, ami mellé ne lehetne kínálni. A krumplipürét sokan sokféleképpen készítik: van aki vajat tesz bele, más tejszínnel krémesíti, míg akadnak olyanok is, akik szerint egy leheletnyi szerecsendió ad igazán különleges ízt ennek a pofonegyszerű köretnek. Nemcsak az ízesítésen, hanem bizony az alapanyagokon is sok múlik, hiszen ha rossz a krumpli, akkor a püré sem lesz jó.

Tegyél mustárt a krumplipürébe

Ha szeretnél valami extra csavart adni a krumplipüréhez és kipróbálnál valami új ízvilágot, akkor fűszerezd mustárral! Érdemes a sima sárga vagy dijoni mustárt választani és semmiképp ne a magos verziót, ugyanis az kellemetlen textúrát kölcsönözhet a pürének. A mustárból ráadásul nem is kell sokat használni, elsőre mindenképp csak egy kávéskanálnyit adjunk a püréhez és csak akkor növeljük a mennyiséget, ha még pikánsabbra szeretnénk készíteni a köretünket.

A mustárral felturbózott krumplipüré remekül illik sültek, kiváltképp sült kolbászok mellé – olvasható a Daily Mealen.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek