Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ettől a hozzávalótól újramelegítés után is krémes lesz a krumplipüré

default user icon
MME
A krumplipüré az a köret, amivel a leggyakrabban találkozhatunk egy kiadós ebéd főfogásának köreteként. Legyen szó fasírtról, rántott húsról vagy valamilyen sültről, biztosan jól fog működni, már ha jól van elkészítve. Természetesen mindenki a saját receptjére esküszik, ám ha tényleg a tökéletes krumplipüré a cél, akkor érdemes az alábbi hozzávalóval is kipróbálni.

A legtöbben úgy vélik, hogy a hibátlan krumplipüré titka a megfelelő burgonya kiválasztásán múlik. Ezen túl sokan úgy tartják, hogy a krumpli típusán túl a túl a titok a pürésítési technikában, illetve a vaj és a tejszín/tejföl arányában rejlik.

Justin Chapple, a Francia Kulináris Intézet szakértője, a Mad Genius című műsor házigazdája most viszont hozott egy új hozzávalót, ami a köret állagát hivatott javítani. A szakértő szerint ugyanis a majonéz még simábbá teszi a krumplipürét, ráadásul az újramelegítés után is sokkal jobb lesz, mintha vajjal készítettük volna. Utóbbi ugyanis a hűtőben hamar megszilárdul, ennek köszönhetően pedig a püré állaga is megváltozik - írja a The Daily Meal.

Ha az a cél, hogy a burgonyapüré extra sima legyen, később a hűtőszekrényből kivéve is puha és selymes maradjon, akkor majonézzel kell elkészíteni. Így nem csak az újramelegítés után tapasztalt furcsa állagot szüntethetjük meg, hanem azt is, hogy a köret kiszáradjon. Azt azonban jó észben tartani, hogy ahhoz, hogy elérjük a tökéletes ízt és állagot a majonézes verzióval, kísérletezni kell, mivel minden burgonyafajtához más mennyiségre van szükség.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss