Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Utálod a fokhagymapucolást? Ezzel a praktikával imádni fogod!

default user icon
MME
Karakteres ízvilága miatt a fokhagyma az egyik legfontosabb fűszerünk, már ha nem a legfontosabb. Legyen szó sültekről, pörköltekről, levesekről, esetleg valamilyen zöldséges fogásról, szinte biztos, hogy előkerül az étel alapanyagaként. Na, de mi a helyzet a fokhagymapucolással? Sokan nincsenek vele kibékülve.

A fokhagymapucolás sokaknak okoz nehézséget, hiszen a vékony, papírszerű héjának eltávolítása nem éppen a legkedveltebb konyhai műveletek közé tartozik. Azonban van egy szuperegyszerű praktika, amivel könnyedén felgyorsítható ez a folyamat – írja a The Daily Meal.

Nos, ha a legegyszerűbb megoldást keressük, akkor nincs más dolgunk, mint egy befőttesüvegbe tenni a pucolásra váró fokhagymagerezdeket, majd lezárás után erőteljesen összerázni nagyjából harminc másodpercig. Bármennyire is hihetetlen, de fél perc után a fokhagyma héjának nagy része teljesen leválik a gerezdekről, amiket így azonnal apríthatunk, majd felhasználhatunk.

A trükk hitelességét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy Kierin Baldwin, az Institute of Culinary Education szakácsoktatója is ezt a módszert alkalmazza fokhagymapucolásnál. Ha viszont nincs kéznél befőttesüveg, van egy másik technika is. Dörzsöljük össze a fokhagymagerezdeket két kis serpenyő közé szorítva, hiszen így hasonlóképpen az előző praktikához, könnyen hámozhatóvá válik.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss