Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy süssük meg a májat úgy, hogy ne „köpködjön”.
Ha az ünnepi koccintások után maradt még pezsgő az üvegben, eszedbe se jusson kiönteni! Eláruljuk, hogy miként tudod még napokig a palackban tartani a buborékokat, na meg egy alternatív felhasználási módszert is adunk mellé recept formájában.
Török Zsuzsa
Olaszországban szinte minden háztartásban használnak kotyogót, és hazánkban is a legtöbben ebben készítik a reggeli feketét. Ismerd meg a mai napig legnépszerűbb kávéfőző történetét és használatának fortélyait!
Szponzorált tartalom
A főzést kedvelők számára alapvetően fontos, hogy a konyha berendezése és bútorai praktikusak és könnyen elérhetők legyenek. Mindez nem csak élvezetesebbé teszi a hobby főzést, hanem az egyéb házi munkákat is gyorsítja és kényelmesebbé teszi.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a bableves.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy marad kemény a felvert tojáshab.
Talán nem is gondolnád, mennyit spórolhatsz a villanyszámládon, ha néhány alapvető szabályt betartasz, amikor a hűtődet használod. Mutatjuk, milyen tippeket érdemes megfogadni, ha csökkentenél a rezsiden!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz extra puha és sokáig friss a palacsinta.
A töltött tésztafélék fogyasztásának régi hagyománya van a távol-keleti országokban. Az utóbbi években nálunk is egyre népszerűbbek az ázsiai ételek, így több magyar konyhában is készül már például töltött tésztabatyu. Ha úgy érzed, te is szívesen sütnél-főznél darált hússal, rákkal vagy zöldségekkel ízesített batyut, ezekre figyelj oda!
Videó
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz igazán guszta a kapros tökfőzelék.
Az egyik legjobb unaloműző feladat a sütés: a tojás felverésétől a tészta kinyújtásán át a végeredmény tálalásáig figyelni kell, miközben repül az idő és remekül szórakozol. Néha azonban a sütemény nem lesz olyan szép, mint szeretnéd. Mi lehet az oka? Eláruljuk!
A tejszínhab számos étel és ital nélkülözhetetlen összetevője: megbolondítja a forró csokit, izgalmassá teszi a palacsintát, a fagylaltot, és jó néhány sütemény, pohárkrém elképzelhetetlen nélküle. De mi a helyzet, ha szükséged lenne rá, és nincs otthon friss tejszín? Ne ess kétségbe, mutatjuk a megoldást!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a gyümölcsleves.
A zöldhagyma nem más, mint a frissen szedett vöröshagyma, amelynek még nem alakult ki a megvastagodott feje. Bár egész évben megvásárolhatod a zöldségesnél, az igaz szezonja most, tavasszal van. Mivel nemcsak ízletes zöldség, hanem igazi C-vitamin bomba, érdemes hazavinni akár több csokorral is és naponta többször is enni belőle.
Ha patyolattiszta és rendezett konyhát szeretnénk, akkor folyamatosan oda kell figyelni arra, hogy ne uralkodjon el a káosz egy-egy nagyobb főzés során. Most mutatunk három olyan rossz szokást, amit ha elhagyunk, sokkal egyszerűbb lesz rendet és tisztaságot tartani!