Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Videó
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogyan lehet lágyabb íze a tormának.
Cikk
MME
A konyha rendszeres tisztítása kiemelten fontos, hiszen ott tároljuk és készítjük el az ételeket, amiket elfogyasztunk. Íme, néhány alapelv, amit mindenképp szem előtt kell tartani, ha nekiállunk a takarításnak!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz a legfinomabb a burgonyafőzelék!
A konyharuhával sokszor az étel- és italmaradékokat is letöröljük a konyhapultról vagy a mosogatóról, így ez nagyon hamar tele lehet bacilusokkal, bebüdösödhet és a nedvesség miatt akár be is penészedhet. De ne aggódj, egy kis odafigyeléssel és néhány házi praktikával újra tisztává és illatossá varázsolhatod.
Hogy pucoljunk meg bosszúság nélkül egy narancsot? Hogy tegyük különlegessé a krumpliköretet? És hogyan daraboljunk fel 2 másodperc alatt egy banánt? Íme 3 konyhai trükk, amit te is azonnal ki akarsz majd próbálni!
Ha az ünnepi koccintások után maradt még pezsgő az üvegben, eszedbe se jusson kiönteni! Eláruljuk, hogy miként tudod még napokig a palackban tartani a buborékokat, na meg egy alternatív felhasználási módszert is adunk mellé recept formájában.
Szilveszterkor talán még azok is szívesen főznek virslit, akik az év többi napján csak hot dog formájában találkoznak ezzel az isteni klasszikussal. Elkészítése elsőre egyszerűnek tűnhet, ám ha nem veszel figyelembe néhány fontos szabályt, akkor bizony lehet, hogy darabokban, szétrepedve fogod a főzővízből kihalászni. Íme, a megoldás:
Olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogyan lesz tökéletes a töltött káposzta!
Ha patyolattiszta és rendezett konyhát szeretnénk, akkor folyamatosan oda kell figyelni arra, hogy ne uralkodjon el a káosz egy-egy nagyobb főzés során. Most mutatunk három olyan rossz szokást, amit ha elhagyunk, sokkal egyszerűbb lesz rendet és tisztaságot tartani!
Karakteres ízvilága miatt a fokhagyma az egyik legfontosabb fűszerünk, már ha nem a legfontosabb. Legyen szó sültekről, pörköltekről, levesekről, esetleg valamilyen zöldséges fogásról, szinte biztos, hogy előkerül az étel alapanyagaként. Na, de mi a helyzet a fokhagymapucolással? Sokan nincsenek vele kibékülve.
A konyhád tele van friss gyümölcsökkel és zöldségekkel, de pár nap múlva már minden fonnyadtan, szomorúan figyel a tálból? Eláruljuk a legfontosabb tárolási szabályokat, amelyeket betartva hosszabb ideig maradnak frissek a finomságok!
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz extra puha és sokáig friss a palacsinta.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy mások is jó hasznát veszik a kipróbált, jól bevált trükknek. Most arra hoztunk egy tippet, hogy lesz igazán guszta a kapros tökfőzelék.
Nyakig gázolunk a kukoricaszezonban, ezért nem csoda, hogy ez a szezonális finomság gyakori visszatérő a nyár során. Grillezve és főzve is isteni, utóbbi esetben pedig a főzővíz is aranyat ér. Hogy miért? Most eláruljuk.