Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Cikk
MME
Szárnyát vagy combját? Akár a Louis de Funés filmből ismert kérdéssel is indíthatnánk a hétvégét, amire mi nemes egyszerűséggel csak azt válaszolnánk, hogy mindkettőt. Is. Legújabb hétvégi kajaválogatásunkban igazi magyaros klasszikusokat hoztunk, melyek között a vasárnapi ebédnekvalót is megtaláljátok.
Fanny magazin
Még a tapasztalt háziasszonyokkal is előfordulhat, hogy túlfőzik vagy leégetik a finomságokat. Lassúfőző, azaz slow cooker használatával ilyen nem történhet, sőt, akár a rezsiszámlát is csökkenthetjük.
Bármennyire szeret is az ember főzni, olykor jól jön, ha nem kell túl sok időt a konyhában tölteni. Íme néhány bevált praktika, amivel felgyorsítható a folyamat!
Karakteres ízvilága miatt a fokhagyma az egyik legfontosabb fűszerünk, már ha nem a legfontosabb. Legyen szó sültekről, pörköltekről, levesekről, esetleg valamilyen zöldséges fogásról, szinte biztos, hogy előkerül az étel alapanyagaként. Na, de mi a helyzet a fokhagymapucolással? Sokan nincsenek vele kibékülve.
Már indítjuk is a napot egy szuper dupla menüsoros receptajálóval, amivel lazán nekifuthatsz a hétvégének (is), ha éppen gőzöd sincs, hogy mi legyen az ebéd. Van itt leves, főétel és desszert is, az összeállításánál pedig fontos szerepet játszottak az alapanyagok szezonalitása is. Így pedig gond nélkül lefedheted főzés szempontjából a szombatot és a vasárnapot is, szóval gyere, és főzzünk együtt!
Az őszibarack jótékony hatásai ugyan leginkább nyersen fogyasztva érvényesülnek, de ettől még imádjuk főzéshez, sütéshez is felhasználni ezt az illatos, zamatos gyümölcsöt. Íme, öt szuper recept, amiket érdemes elkészíteni most, hogy egyre több barack mosolyog ránk a zöldségesek standjairól.
Hogyan kerül egy műanyag gereblye a tálba? És vajon mire használható a gyerekjáték főzés során? Rúzsa Magdi és ikrei bemutatják, hogyan főz otthon egy kisgyerekes édesanya.
A színész követői már megszokhatták, hogy kedvencük könnyű, ízletes és nagyon kreatív ételekről posztol a közösségi oldalain. Nemrégiben nagymamája nyári levesét készítette el – mutatjuk, hogy te is megfőzhesd!
A zsenge csöveken sorakozó roppanós, tejes kukoricaszemek rövid idő alatt megpuhulnak a fazékban vagy az izzó parázs fölött. Ha ennyit sem bírsz várni, próbáld ki a mikrós trükköt!
Bár nincs annál jobb, mint egy klassz villásreggelivel indítani a napot, semmi sem rosszabb, mint aztán kajaszagúan végigtolni a napot… Ismerős helyzet? Mutatjuk, mit tehetünk, hogy ne kísérjen estig a „konyhaszag”!
Ha te is azok közé tartozol, akik megmagyarázhatatlan okoknál fogva nem kedvelik a gombát, akkor lehet, hogy itt az ideje még egy esélyt adni neki – csak kerüld el a következő hibákat.
Promóció
Enni jó, ez igaz, de vajon főzni is ugyanekkora élvezet? Vagy az a legnagyszerűbb, ha az étel házhoz áll? Terülj, terülj asztalkám? Nos, mindenkinek más! Van, aki él-hal azért, hogy a konyhában sürögjön-forogjon, míg más szívesebben ragadja magához fakanál helyett a telefonját, hogy megrendelje a napi betevőjét. Még jó, hogy mindkét variációra vannak határozottan pénztárcabarát ötleteink! Kuponokra fel!
Biztosan veled is előfordult már, hogy egy gyors ebédhez vagy vacsorához a fagyasztóból vetted elő az alapanyagot. Ha éppen halat készítenél, mutatjuk, hogyan tudod olvasztás nélkül elkészíteni úgy, hogy tökéletes legyen a végeredmény!
Nyáron a hétvégék nagy része általában a szabadtéri sütés-főzésről szól, és akár a grillsütő vagy a tárcsa, akár a bogrács kerül elő, néhány elv betartásával finom és egyúttal egészséges fogásokat tálalhatunk.
Nyáron különösen fontos, hogy jól megtervezd a főzést: nem mindegy, hogy a melegben hol tudsz bevásárolni, és mennyi időt kell majd a konyhában tölteni. Hogy minden jól sikerüljön és ne kapj hőgutát, tervezd meg előre, hogy mit szeretnél főzni és gondold át azt is, hogyan tudod optimalizálni az időt.