Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Török Zsuzsa
A burgonya változatlanul a magyarok egyik kedvenc körete szaftos ételekhez. Te is szereted a krémes és levegős krumplipürét? Ismerd meg a fortélyokat, hogy valóban finom és megunhatatlan legyen!
Fülöp Sándor
Az intenzív ízű, ropogós bacon nagyon sok fogásnak „jól áll”. Vannak bevált, klasszikus párosítások: túrós csúsza a szalonnából kisülő zsírral összemelegített tejföllel és persze a pörccel megszórva, a baconos rántotta, de hamburgerbe, szendvicsbe pakolva is isteni.
A krumplipüré egy olyan köret, ami szinte minden húsétel mellett kiválóan működik. Az sem vitás, hogy frissen az igazi, ám sokszor előfordul, hogy túlvállaljuk magunkat és a nyakunkon marad. Így fagyaszd le a maradék krumplipürét:
Nemes-Pádár Csilla
Videó
Ha igazán selymes és krémes burgonyapürét szeretnél készíteni, akkor Martha Stewart tökéletes receptjével garantáltan nem lőhetsz mellé!
Jasinka Ádám
A krumplipüré az egyik legnépszerűbb köret, de ha már unjuk, akkor készítsük el édesburgonyából, ugyanis fenséges lesz a végeredmény! Mutatjuk videón, hogyan készül a fűszeres édesburgonya-püré!
A rántott hús vagy a fasírt szinte elképzelhetetlen krumplipüré nélkül. Bármennyire is egyszerű köretnek tűnik, könnyű elrontani és csak kevesen készítenek igazán selymes és finom burgonyapürét. A klasszikus verzió azonban remekül variálható és ízesíthető. Mutatjuk, mit próbálj ki!
A krumplipüré az a köret, amivel a leggyakrabban találkozhatunk egy kiadós ebéd főfogásának köreteként. Legyen szó fasírtról, rántott húsról vagy valamilyen sültről, biztosan jól fog működni, már ha jól van elkészítve. Természetesen mindenki a saját receptjére esküszik, ám ha tényleg a tökéletes krumplipüré a cél, akkor érdemes az alábbi hozzávalóval is kipróbálni.
Wagensommer Alexandra
A burgonyapüré sokak kedvence, gyakran kerül a magyar családok asztalára. Ha vegán változatban készíted, nemcsak ugyanolyan ízletes lesz, mint a hagyományos, de sokkal egészségesebb is.
Nagy Jázmin
A burgonyapüré nem véletlenül az egyik kedvenc köretünk: legyen szó ünnepi lakomáról vagy hétköznapi vacsoráról, gyorsan elkészíthetjük és biztosak lehetünk benne, hogy mindenkinek ízleni fog.
Ha november, akkor Márton nap - és Márton-napi libasült! Ha nem akarunk egész évben éhezni - ahogy a mondás jósolja azoknak, akik kihagyják a libáskodást -, akkor jó, ha beszerzünk egy szép hízott libamellet vagy libacombot, esetleg egy egész libát, és nekiugrunk a feladatnak. Akinek nincs rutinja etérten, innen üzenjük: pánikra semmi ok - segítünk!
Bányai Barbara Gréta
Újabb ámokfutáson vannak túl azok környezetvédelmi aktivisták, akik úgy gondolták, az a legjobb módja véleményük kinyilvánításának, ha megpróbálnak krumplipürével tönkre tenni egy művészettörténeti szempontól is igen értékes Monet-festményt.
Felcsiki Tünde
Ha van olyan klasszikus köret, amit könnyű elrontani, akkor az a burgonyapüré. Elkészítése egyszerűnek tűnik, de sok mindenre kell figyelni: a krumpli fajtájára, a használt eszközökre, az ízesítésre – mindezek ugyanis befolyásolják, hogy a püré mennyire lesz finom és látványos eleme az ünnepi ebédnek vagy akár egy hétköznapi vacsorának. Íme a tippek!
PATAKY KRISZTINA
A szokatlan párosításokkal, fura alapanyagokkal készült ételek megalkotása rendkívül szórakoztató tud lenni. Néhány ilyen kísérletről bebizonyosodik, hogy jól működik, néhányról viszont kiderült, hogy nem a várt módon állnak össze az ízek és a textúrák. De a konyhaművészet végül is erről szól: kísérletezésről, próbálkozásokról.
Szekeres Lajosné Klári
A krumplipüré az egyik legkedveltebb köret, kicsik és nagyok egyaránt szeretik. A klasszikus köretet akár csak néhány egyszerű hozzávalóval is még karakteresebbé teheted. Próbáld ki az összes változatot, és alkoss bátran újabb változatokat!
Az élelmiszerboltokban ma már sokféle gluténmentes terméket találhatunk. De mi a helyzet akkor, ha otthon próbálunk gyomorkímélő ételeket készíteni, netán étteremből rendelnénk?