Mindmegette.hu
Recept
MME
Cikk
Az élelmiszerboltokban ma már sokféle gluténmentes terméket találhatunk. De mi a helyzet akkor, ha otthon próbálunk gyomorkímélő ételeket készíteni, netán étteremből rendelnénk?
Felcsiki Tünde
Ha november, akkor Márton nap - és Márton-napi libasült! Ha nem akarunk egész évben éhezni - ahogy a mondás jósolja azoknak, akik kihagyják a libáskodást -, akkor jó, ha beszerzünk egy szép hízott libamellet vagy libacombot, esetleg egy egész libát, és nekiugrunk a feladatnak. Akinek nincs rutinja etérten, innen üzenjük: pánikra semmi ok - segítünk!
PATAKY KRISZTINA
Fogytán vagy a receptötleteknek, mégis szeretnél előrukkolni valami izgalmas fogással? Nem kell túlgondolni és vagy bonyolítani: a tört burgonya különféle verziói között biztosan megtalálod a következő kedvencedet, és még a bókokat is besöpörheted!
Semmit sem egyszerűbb elkészíteni a krumplipürénél- gondolják sokan, azonban, mint a legtöbb szimpla ételt, ezt is lehet mennyeien finomra, és csirizesen rémesre csinálni. Ami a változatokat illeti, két irányba tudsz elmenni: a franciás, vajas-krémes, vagy a habos, inkább tejes felé. Bárhogy is szereted azonban, ha jó pürét szeretnél, van néhány pont, amit minden verziónál be kell tartanod. Íme néhány tanács Déri Szilvia bloggertől, alias Házisáfránytól.
Nincsen hétvége rántott hús nélkül és valljuk meg, rántott hús mellé krumpli dukál. A krumplipürén túl a burgonyás köreteket is variálhatjuk. Íme néhány ötlet, hogy mit készítsetek a rántott hús mellé.
Wagensommer Alexandra
Török Zsuzsa
A burgonya változatlanul a magyarok egyik kedvenc körete szaftos ételekhez. Te is szereted a krémes és levegős krumplipürét? Ismerd meg a fortélyokat, hogy valóban finom és megunhatatlan legyen!
Ha hétvégén kicsit túlfőzted magad, ne dobd ki a maradékot! A megmaradt finom falatokból néhány jó ötlettel új, ínycsiklandó fogásokat varázsolhatunk az asztalra. Maradékból finomat rovatunkban mutatunk egy alapreceptet és egy variációt arra, hogyan használd fel, ha túl sokat főztél belőle.
Nagy Jázmin
Vannak ételek, amelyek csak frissen finomak. Másoknak nem árt az újramelegítés, sőt olyan étel is van szép számmal, ami annál finomabb, minél többször melegítjük. A krumplipüré nem ilyen.
Legyen szó rántott húsról, vagy éppen sült oldalasról, nekünk, magyaroknak a krumplipüré a kedvenc köretünk. Ami, természetesen, nem mindegy, hogy milyen: ha gumiszerű az állaga, sótlan vagy darabos, gyorsan a "nem szeretem" kategóriába kerülhet. Nézzük, melyek azok az alapvető baklövések, amelyeket a jó öreg krumplipüré készítésekor elkövethetünk.
Videó
Az édesburgonya itthon is egyre elterjedtebb. Főzheted, sütheted, pürét is készíthetsz belőle. Kiváló köret sült húsok mellé. Pürésítve variálhatod hagyományos krumplival is. Nemcsak finom, de látványos köret lesz belőle.
Nemes-Pádár Csilla
Régi sztereotípia, hogy csak az az étel jó, ami hosszan készül. Egyesek azért voksolnak a pacalra és a rántott borjúlábra, mert legalább 5 órát kell a tűzhely mellett állni. De akár egy ötfogásos ünnepi menü is összedobható 1 óra alatt - és ezt nem is kell a többiek orrára kötni.
A krumpli mindig tuti befutó. Olcsó és laktató is, főétel, sült hús vagy rántott hús mellé kiváló köret. A hagyományos sült krumplin és krumplipürén kívül számtalan izgalmas variációt készíthettek köretnek.
Szekeres Lajosné Klári
Ha maradt otthon egy adag krumplipüré, akkor se dobjuk ki, ha már nem kívánja a család! Hasznosítsuk inkább újra! Egy kis sajttal, liszttel és tojással zseniális palacsinta süthető belőle, mutatjuk, hogyan.
FAZEKAS KIRA
A maradékok felhasználásának sokféle módja van, most mutatunk egy egyszerű módszert a krumplipüré megmentésére. Például isteni sajtos palacsinta süthető belőle, íme!
Nem véletlenül rajongunk az egytálételekért. Könnyen összeállíthatók, felügyeletet nem igazán igénylenek, alig kell utánuk edényt mosogatni, s az ízük is csodásan gazdag, összetett.