Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
Kiss Krisztina
Cikk
MME
A rizs és a tésztafélék mellett a krumpli az egyik, vagy talán a legnépszerűbb köret. A burgonyát sokféleképpen formázhatjuk és ízesíthetjük, főzhetjük és süthetjük, tényleg csak a fantáziánk szab határt. Mi most egy remek tepsis verziót mutatunk, amely minden étel mellé remek választás lehet!
Sokkal könnyebb elcsábulni, rendelni valamit vagy nasizni, ha nincs otthon rendesen feltöltve a spájz vagy a konyhaszekrény. Ha többféle gabona, tészta és mag, valamint konzervek is állnak a polcon, akkor könnyű lesz változatosan és így egészségesen étkezni.
A rántott hús vagy a fasírt szinte elképzelhetetlen krumplipüré nélkül. Bármennyire is egyszerű köretnek tűnik, könnyű elrontani és csak kevesen készítenek igazán selymes és finom burgonyapürét. A klasszikus verzió azonban remekül variálható és ízesíthető. Mutatjuk, mit próbálj ki!
Sokáig csak rizs és krumpli közül választhattunk, ha köretről volt szó. Szerencsére ez már a múlté, és egyre több, gyorsan elkészíthető finomság jelent meg újra a kínálatban. Összegyűjtöttünk néhány olyan gabonát, amivel változatosabbá teheted az étrended.
Palma Pechy
Fotó/Videó: Móricz István
Felejtsd el a boltokban kapható gyorsfagyasztott steakburgonyát. Ha otthon készíted el, sokkal finomabb és ropogósabb lesz a végeredmény. Azon túl, hogy kiválóan működik köretként, egy jó mártogatóssal is ellenállhatatlan.
Nyakig gázolunk a újkrumpliszezonban, tehát már tényleg itt az ideje, hogy leváltsuk a régit és készítsünk egy szuper petrezselymes burgonyát. Pillanatok alatt elkészül, ráadásul nem egy ördöglakat az elkészítése. Ám ha tényleg biztosra szeretnénk menni, akkor kövessük figyelemmel a Mindmegette legfrissebb receptvideóját, hogy tuti hibátlan legyen ez a köret is.
Hajdu István László
A petrezselymes krumpli az egyik legnépszerűbb köret a vasárnapi rántott hús mellé. Az illatos petrezselyem és az újkrumpli tökéletes párosítás. Talán nem is gondolnád, de a ma egyre népszerűbb forró levegős fritőzben, azaz air fryerben is elkészítheted a petrezselymes burgonyát. Mutatjuk, hogyan!
Malmos Szilvia
Mindig meggyűlik vele a bajod, mert kemény marad, szétfő vagy összeragad? Ismerd meg a legjobb elkészítési módszereket, hogy tökéletes legyen a főtt rizs!
Ha köretről van szó, a hercegnőburgonya sokkal mutatósabb és csábítóbb, mint a klasszikus krumplipüré vagy a sült krumpli. Rántott ételekhez, sültekhez, esetleg szaftosabb húsokhoz tökéletesen passzol, szóval ha hajlandó vagy egy picivel több időt áldozni a köretre, akkor ez a te recepted!
Általában tapad, ragad, túlfő vagy épp, ellenkezőleg: mindig fogkemény marad a főtt rizsed? Az alábbi tippeket szem előtt tartva végre előállíthatod a régóta vágyott, tökéletes, pergős rizsköretet!
A közös étkezések az ünnep fénypontjai, a legtöbben heteken át tervezzük, hogy mi kerüljön az asztalra. Ennek ellenére a megfelelő köret kiválasztása nem könnyű. Mi illik a húshoz vagy a halhoz? Mit esznek meg a gyerekek és mi az, amit el lehet előző nap készíteni? Számtalan átgondolandó kérdés, amire muszáj figyelni. Segítünk, és mutatjuk, hogy mi az, ami mindenkinek bejön!
A burgonyapüré nem véletlenül az egyik kedvenc köretünk: legyen szó ünnepi lakomáról vagy hétköznapi vacsoráról, gyorsan elkészíthetjük és biztosak lehetünk benne, hogy mindenkinek ízleni fog.
A krumplipüré egy olyan köret, ami szinte minden húsétel mellett kiválóan működik. Az sem vitás, hogy frissen az igazi, ám sokszor előfordul, hogy túlvállaljuk magunkat és a nyakunkon marad. Így fagyaszd le a maradék krumplipürét:
Videó
Párolt káposztát leggyakrabban a Márton-napi libasült mellé készítünk, pedig minden sült mellett kiválóan megállja a helyét. Videón mutatjuk, hogy készül a vörösboros párolt káposzta almával.
Sült krumpli helyett tzatziki, rizs helyett coleslaw, sült krumpli helyett kukoricasaláta... Nyáron a köreteinket is lecseréljük, a nehéz kajákat felváltják a könnyű falatok. Íme a legjobb hűsítő saláták a nyárra.