Egy serpenyőben felforrósítjuk a zsírt és hozzáadjuk a kockára vagy félkarikára vágott vöröshagymát. Megsózzuk és aranybarnára sütjük.
A tűzről félrehúzva rászórjuk a pirospaprikát és elkeverjük. A burgonyákat meghámozzuk és apró kockákra vágjuk, majd annyi sós vízben, amennyi éppen ellepi, feltesszük főni.
Mikor a krumpli megfőtt, visszakapcsoljuk a tűzhelyet közepes, vagy még kisebb fokozatra. A tűzről félrehúzva (a vizet nem öntjük le róla) egy krumplinyomóval simára törjük a burgonyát. Majd visszatesszük a tűzre és több részletben hozzáadjuk a lisztet és egy fakanállal elkezdjük dagasztani.
Alaposan elkeverjük a lisztet és a burgonyát. Folyamatosan keverjük, összefőzzük, legalább 5 percig, míg teljesen sima lesz. (Akkor jó, ha már alig lehet megmozdítani benne a fakanalat. A liszt mennyisége, adott esetben lehet több vagy kevesebb is. Ez a krumpli minőségétől függ.)
A megsült vöröshagymát egy tányérra kiszedjük, hogy ne süljön tovább. Ezután 2 kanál segítségével (közben mártogassuk a zsírba a kanalat is) galuskákat szaggatunk a zsírba, amit folyamatosan locsolunk a zsírral és mindegyik oldalát szép pirosra sütjük.
Végül megszórjuk az isteni sült hagymával és tálalhatjuk is. Ha nem köretként fogyasztjuk, akkor tejfölt is kínálhatunk mellé.
A dödölle hagyományos magyar étel, régen nagyon népszerű volt. Köretnek és önmagában is nagyon finom. Bemutatom a dödöllét úgy, ahogy én készítem: Sylvia Gasztro Angyal konyhájából! - szilviamalmos
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!