Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így fagyaszd le a krumplipürét

default user icon
MME
A krumplipüré egy olyan köret, ami szinte minden húsétel mellett kiválóan működik. Az sem vitás, hogy frissen az igazi, ám sokszor előfordul, hogy túlvállaljuk magunkat és a nyakunkon marad. Így fagyaszd le a maradék krumplipürét:

Van egy tök jó praktika, aminek hála pofonegyszerűen lefagyaszthatod adagokra osztva a maradék krumplipürét, ha úgy látod, hogy ellenkező esetben a nyakadon maradna, aztán pedig csak a kukában végezné.

Porciózd ki

Fagyasztás előtt mindenképpen szedd kisebb adagokra. Máskülönben csak egy nagyobb fagyos tömbként fogod tudni elővenni a mélyhűtőből, így pedig képtelen leszel az egészet kiolvasztani még akkor is, ha csak néhány falatra lenne szükséged. Viszont ha kisebb porciókban kerül a fagyóba, pont annyi adagot fogsz tudni kiolvasztani, amennyire szükséged van.

 

A kis adagokat legjobban egy fagylaltadagoló kanál segítségével tudod egyenlő porciókra osztani. Miután bekerültek a kívánt mennyiségek a fagyóba, két óra elteltével kivesszük a lefagyott gömböcskéket, aztán bezacskózzuk őket. Arra ügyeljünk, hogy a tasakban ne maradjon levegő, mielőtt újra hűvösre kerül a köret.

Persze előfordulhat az is, hogy az eltett maradékot később egyszerre szeretnéd felhasználni. Ebben az esetben hanyagolhatod a fagylaltadagoló kanalat és azonnal mehet a mélyhűtőbe egy légtelenített zacsiba. Helytakarékosság szempontjából akár akár összébb is lehet lapítani. Ha megfogadod ezeket a tippeket, akkor a te krumplipüréd sem fog kárba menni, ráadásul pont olyan finom lesz olvasztás után is, mint amikor elkészült.

Tipp:

Azt mindenképpen várd meg fagyasztás előtt, hogy a krumplipüré kihűljön. Ha ízesítenéd a köretet, azt az újramelegítés után tedd, ugyanis vannak olyan fűszerek, melyek igen rosszul reagálnak a hidegre.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss