Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ha már unod a sült krumplit, próbáld ki a fűszeres, tepsis burgonyát

default user icon
MME
A rizs és a tésztafélék mellett a krumpli az egyik, vagy talán a legnépszerűbb köret. A burgonyát sokféleképpen formázhatjuk és ízesíthetjük, főzhetjük és süthetjük, tényleg csak a fantáziánk szab határt. Mi most egy remek tepsis verziót mutatunk, amely minden étel mellé remek választás lehet!

A burgonya az a zöldség, melyből nemcsak főétele alapja, hanem köret is lehet. Készülhet belőle petrezselymes vagy zsíros-hagymás krumpli, sült hasábburgonya, tócsni, krumplipüré, de akár hasselback vagy steak burgonya is. Ha azonban már unod ezeket és valami újdonságra vágysz, akkor próbáld ki a fűszeres tepsis burgonyát, melyet egyszerűen elkészíthetsz bármilyen alkalomra, bármilyen hús mellé!

ÍGY KÉSZÜL A FŰSZERES TEPSIS BURGONYA >>> 

Hozzávalók:

  • 1 kg sütni való burgonya
  • 3 ek. kacsazsír (vagy liba-, sertészsír, vagy olaj)
  • 1 tk. rozmaring
  • 2 tk. kakukkfű
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 2 tk. pirospaprika
  • 4-6 gerezd fokhagyma

Elkészítés:

  1. A burgonyát megmossuk, meghámozzuk, majd cikkekre vágjuk, a hagymát megpucoljuk, és cikkekre vágjuk.
  2. Egy fazékba öntjük a burgonyát, felöntjük annyi hideg vízzel, amennyi ellepi, megsózzuk, forralni kezdjük. A forrástól számítva 6-8 percig főzzük, nem főzzük puhára, csak előfőzzük. Ha kész, leszűrjük.
  3. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Egy tepsibe kanalazzuk a zsiradék felét, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük a rozmaringgal, a kakukkfűvel, alaposan megsózzuk, hozzáadjuk a hagymacikkeket, megszórjuk a pirospaprikával, és az egészet alaposan összeforgatjuk. Rákanalazzuk a maradék zsírt, ezzel is összeforgatjuk, végül rászórjuk a fokhagymagerezdeket.
  4. A burgonyát betesszük a sütőbe, és 35-40 perc alatt pirosra sütjük.

Borítókép: Mindmegette

Ezek is érdekelhetnek

Friss