Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ropogós sült krumpli (Hasselback burgonya)

MME MME
90 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kisebb tepsit sütőpapírral borítunk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük. 
  2. Az olajat egy tálba öntjük. A fokhagymát átpréseljük, a sóval, a borssal és a köménnyel belekeverjük az olajba.
  3. A burgonyát alaposan megtisztítjuk, megsikáljuk. Nagy tálalókanálba helyezzük az első szemet, (hurkapálcára is fel lehet húzni) éles késsel kb. 2 mm-enként beirdaljuk, ügyelve arra, hogy a kanálban lévő alsó részt ne vágjuk át. Mindegyik burgonyával ugyanígy járunk el.
  4. A beirdalt krumplikat a bevagdosott részükkel felfelé elhelyezzük az előkészített tepsin, és kenőecsettel szépen megkenjük mindegyiket a fűszeres olajjal.
  5. A tepsit behelyezzük a sütőbe, a hőmérsékletet 200 fokra növeljük és nagyjából 55-60 percig sütjük. Ha kivettük a sütőből, meghintjük finomra aprított fűszerekkel.

9+1 SÜLT KRUMPLI RECEPT, HA MÁR UNOD A HAGYOMÁNYOS HASÁBBURGONYÁT! >>> 

A TÖKÉLETES SÜLT KRUMPLI - JAMIE OLIVER SZERINT >>> 

7+2 SZUPER KRUMPLIS KÖRET, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss